S-au copt deja vişinele, aşa că nu poate lipsi din colecţia unei femei moderne o reţetă de prăjitură cu vişine, aceste fructe minunate. Chiar dacă acum este sezonul lor, ele se pot folosi în prăjituri şi în extra-sezon. Din compot sau din congelator.
Iar în această reţetă de azi, vă dezvălui şi un mic secret, care ajută vişinele să rămână la suprafaţă. Să nu mergă direct pe fundul tăvii.
Ingrediente prăjitură cu vişine
Iată de ce ai nevoie:
- 6 ouă
- 300 gr de vişine
- 8 linguri de zahăr
- 6 linguri de făină
- 1 linguriţă de praf de copt
- 1 lingură de ulei
- 1 lingură de apă
Cum se prepară prăjitura
Eu am avut vişine din piaţă şi înainte de a le folosi în prăjitură, a trebuit să le scot sâmburii.
Gălbenuşurile se separă de albuşuri.
Peste albuşuri se adaugă o lingură de apă şi se bat cu mixerul până devine tare amestecul. Se adaugă 4 linguri de zahăr şi se continuă operaţiunea, până se topeşte zahărul.
Peste gălbenuşuri se adaugă o lingură de ulei, o linguriţă de praf de copt şi 4 linguri de zahăr. Se bat cu mixerul până devine cremos amestecul şi s-a topit zahărul.
Se amestecă cele două compoziţii şi se adaugă treptat, lingurile de făină.
Secretul pentru cea mai bună prăjitură cu vişine
Şi acum secretul de care vă spuneam. Tava pentru copt am tapetat-o cu foaie de copt. Se toarnă aluatul în tavă şi se pun vişinele. DAR, înainte de a le pune în tavă, pune peste ele, două linguri de făină. Amestecă-le şi apoi pune-le în aluat. Se observă din prima, poziţia vişinelor în aluat. Adică, nu se mai duc la fund.
Apoi bagi tava direct la cuptor, minim 30 de minute. În acest timp verifică în mod constant ce se întâmplă cu prăjitura. Timpul poate varia, în funcţie de cuptorul folosit.
Dacă aveţi şi voi alte secrete pentru părjitura cu vişine, le puteţi scrie în comentarii aici. Poftă bună! 🙂
Vişinele pot fi folosite şi în alte moduri. Află aici şi aici alte idei numai bune pentru sănătatea ta!