Culinar

Cea mai delicioasă şi rapidă prăjitură cu căpşune

De căutai cea mai delicioasă şi rapidă prăjitură cu căpşune, ai ajuns în locul potrivit. Am testat, am gustat, acum vă arat şi vouă cu ce prăjitură m-am prezentat în faţa prietenelor.

Căpşunele sunt un deliciu indiferent de sezon. Sigur că în plin sezon sunt foarte delicioase şi mult mai sănătoase. Dar nu refuz nici cele care sunt congelate. Gustul este cel care contează în cele din urmă.

Ingredientele necesare pentru prăjitura cu căpşune

Hai să vedem de ce avem nevoie pentru a obține cea mai delicioasă şi rapidă prăjitură cu căpşune. Atât procedeul, cât şi lista de ingrediente, sunt foarte simple.

  • 200 ml frişcă lichidă
  • 1 lingură de smântână
  • 500 gr de căpşune
  • 1 lămâie
  • 1 plic de zahăr vaniliat
  • 2 folii de pişcoturi
  • 2 linguri de sirop de zmeură sau 300 ml suc proaspăt de fructe

Pregătirea prăjiturii

Da, mai întâi pregătim prăjitura, ca la sfârşit să o asamblăm. Frişca se bate cu mixerul şi la sfârşit, când aceasta este fermă, se adaugă lingura de smântână. Se poate adăuga şi câteva bucăţi mici de căpşune, dacă doriţi. Eu am lăsat-o simplă.

Căpşunele se spală şi se curăţă de impurităţi (codiţa verde). Pentru ceea ce am făcut eu, am avut nevoie de aparatul de făcut smoothie.

Găsiţi aici aparatul pe care l-am folosit eu! Este la ofertă!

Am adăugat căpşunele până am umplut recipientul aparatului. Apoi am adăugat coaja de la lămâie şi sucul de la jumătate din lămâia răzuită. Apoi trei linguri de apă. Şi am pornit aparatul. A ieşit un smoothie delicios.

Apoi am făcut sucul din siropul de zmeură cu 200 ml de apă. Sau puteţi folosi un suc proapăt de fructe. De preferat din fructe de pădure.

Asamblarea prăjiturii

Acum că v-am scris ce şi cum trebuie făcut, să vedem ce facem cu toate cele de mai sus. Pe fundul unei tăvi din yena, am întins smoothie-ul de căpşune.  A urmat un strat de pişcoturi simple. Acestea nu au fost înmuiate în suc.

Apoi a venit stratul de frişcă. Din nou un strat de pişcoturi înmuiate în suc. Şi  la sfârşit am pus căpşunele, tăiate şi răsfirate deasupra. Simplu, nu?

Eu am adăugat un mic deliciu. Am topit o tabletă de ciocolată cu lapte împreună cu o lingură de ulei de cocos. Şi rezultatul din acest procedeu l-am picurat peste prăjitură. A fost alegerea mea, voi puteţi să o lăsaţi simplă.

Serveşte desertul cu stil! Ai aici ajutorul ideal!

Voi cum preferaţi: simplu sau cu ciocolată?

Oricum ar fi, sper că sunteţi de acord cu mine. Aceasta fiind cea mai delicioasă şi rapidă prăjitură cu căpşune, nu?

38 Comentarii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.