Această reţetă de prăjitură cu morcovi este una simplă de pus în practică, dar care poate fi adaptată în multe feluri. Fiindcă se poate orna sau umple cu tot felul de creme. Care mai de care, după gust şi preferinţe.
Preparatul prezentat aici este simplu. Este un mini-tort fiindcă este glazurat cu ciocolată. Altfel ar fi primit denumirea de chec sau tartă. Totul ţine de prezentare. Şi de tava în care coci preparatul. 😛
[mks_button size=”medium” title=”Vezi aici diferite tăvi care te pot ajuta să dai forma dorită păjiturilor tale.” style=”rounded” url=”http://profitshare.ro/l/3130242″ target=”_blank” bg_color=”#0f4cc6″ txt_color=”#FFFFFF” icon=”” icon_type=”” nofollow=”1″]
Ingrediente necesare
- 4 ouă
- 150 ml ulei de floarea soarelui
- 150 gr zahăr brun
- 300 gr făină
- 4 morcovi medii
- 1 esenţă de vanilie
- 1 linguriţă rasă de scorţişoară
- 100 gr de nucă sau stafide (după preferinţă)
- 1 plic de praf de copt
- un varf de linguriţă de sare
- coaja rasă de la o portocală sau lămâie (după preferinţă)
Prepararea amestecului
Toate ingredientele se vor pune într-un vas înalt. Morcovii vor fi curăţaţi, daţi pe răzătoarea mică şi storşi de suc, apoi se pun în amestecul pentru coacere.
Ingredientele se amestecă fără să fie nevoie de o ordine anume în adăugare. Se amestecă cu grijă şi suficient de mult timp pentru a nu fi cocoloaşe în amestec.
Amestecul l-am turnat într-o tavă rotundă, tapetată cu hârtie de copt. Şi dat la cuptor pentru 45-50 de minute.
Pentru a fi sigură de faptul că s-a copt şi în mijloc, folosesc mereu o scobitoare. Dacă are aluat pe ea când o scot din cuptor, atunci mai trebuie să stea.
Decorare
După cum am zis mai sus, acest preparat poate fi decorat după pofte. Neaparat după ce s-a răcit. Altfel riscaţi să vi se topească frişca, crema sau orice altceva aţi folosi.
Am folosit pentru al meu mini-tort glazură de la Dr. Oetker. Care se prepară doar cu apă şi am adăugat deasupra ciocolată menaj, rasă pe răzătoarea cea mică.
Nu vă mai zic cât de bun a fost! Mai ales fiindcă ciocolata s-a întărit şi a fost un deliciu această combinaţie!
Ca să vă daţi seama cât de buna a fost, vă zic că am făcut de trei ori mini-tortul în acea săptămână.