Culinar

Rețetă de biscuiți cu cafea şi ulei de cocos

biscuiți cu cafea

Cele mai bune idei se nasc dimineaţa, la o cană de cafea. Eu aşa am ajuns să fac aceşti biscuiți cu cafea. Notând pe colţul unei reviste ingredientele ce credeam că vor merge. Ingrediente care să-mi ofere cei mai buni biscuiţi cu cafea şi ulei de cocos.

Nu vă arat măzgăliturile mele, dar vă pot scrie mai frumos, mai ordonat, ce am făcut eu. Cum am făcut eu aceşi biscuiţi rapizi. Staţi liniştiţi, căci şi gramajele sunt la fel ca şi măzgăliturile mele de pe colţul revistei 😛 !

Ingrediente necesare:

  • 3 linguri de cafea espresso
  • 3 linguri de suc de portocale
  • 1 lingură de ulei de cocos
  • 1 plic de zahăr vaniliat
  • 1 vârf de linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură de cafea solubilă
  • 8 linguri de făină

Să preparăm biscuiți cu cafea și ulei de cocos

Vorba vine! Nu este mare brânză, ingredientele trebuind doar amestecate bine. Într-un bol, fără o ordine anume, fără restricţii. Gramajele sunt de aşa natură fiindcă am adăugat şi am adăugat, şi la sfârşit am lăsat făina. Să văd cât cuprinde. Iar uleiul de cocos este un plus în bucătăria mea.

Recent intrat, uleiul de cocos cred că va reveni după ce se termină stocul. Cu ale sale multiple calităţi, cu a sa aroma mirifică şi cu proprietăţi ce merită apreciate, cum să nu revin la el mereu ?!

Revenind la aluatul de biscuiți cu cafea. Acesta este mediu ca şi mărime, deoarece şi cantitatea ingredientelor este mică. Însă, aluatul a stat 15 minute să se adune, apoi am decupat formele de biscuite.

Inimioare şi cercuri 😉 Acestea au fost la îndemână, acestea au fost folosite. Biscuiţii decupaţi au fost puşi după ce am acoperit cu foaie de copt în tava. Apoi la cuptor pentru 15 minute.

Ce a ieşit dintr-o idee matinală?

Ceva bun. Altfel nu ajungea aici. Sunt biscuiţii perfecţi pentru un mic dejun. Serviţi alături de o cană de ceai, cafea sau lapte. Cu un pic de unt sau dulceaţă. Cu ciocolată sau iaurt. Sunt perfecţi în orice combinaţie.

Ştiţi de ce? Fiindcă nu sunt dulci, nu sunt foarte aromatizaţi, nu sunt nici seci, nici moi. Pentru mine, sunt perfecţi! Mai ales că este prima dată când folosesc uleiul de cocos.

Voi ce reţetă de biscuiţi aveţi? Folosiţi ulei de cocos în bucătărie?

 

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.