Numărul vegetarienilor este în creștere. Tot mai multe persoane fug de carnea din comerț și de pericolele pe care aceasta le ascunde. Dar parcă e greu să renunți la un burger delicios. Și nici nu trebuie să renunți. Trebuie doar să încerci rețeta asta de burger vegetarian. Am încercat rețeta asta și mi-a plăcut foarte mult. Tocmai de aceea vreau să v-o spun și vouă, ca să savurați și voi un burger sănătos și bun.
Ingrediente pentru burger vegetarian
- 1 cana și 1/2 de ceapă tocată
- 2 linguri ulei
- 3-4 căni de apă
- 1 căpățână de usturoi zdrobit
- 1 crenguță de busuioc
- 1 lingură de sare
- 1/2 cană de nuci tocate fin
- 2 căni și 1/2 de grâu fiert
- 3 căni și 1/2 de fulgi de ovăz
- 1 lingură de mărar uscat
- opțional – 1 linguriță de sovârf sau oregano
Modul de preparare a burgerilor
Ceapa se călește în apă împreună cu cele 2 linguri de ulei și crenguța de busuioc. Grâul se fierbe separat. Se amestecă într-un vas mare ceapa cu grâul fiert, condimentele, nucile, ovăzul și, la urmă, se adaugă apa în funcție de necesarul compoziției. Fulgii vor absoarbe foarte bine apă mai fierbinte.
Compoziția de burger vegetarian va fi moale, pentru a fi modelată sub formă de piftele. Se unge o tavă și se folosește o căniță de plastic pentru a lua și a așeza pe tavă burgerii. Ca să nu se lipească de cană, înmoaie cana în apă după fiecare piftea. Se dă tava la cuptor la foc mediu până se formează o crustă. Se întorc pentru a se rumeni pe ambele părți. În funcție de cuptor, ar trebui să stea 20-30 minute pe o parte.
Cum se servește burgerul vegetarian
Poți cumpăra chifle speciale de burgeri sau îți poți face singură chiflele după rețeta de aici. Tai chiflele în 2 și le ungi pe partea inferioară cu muștar sau ketchup (sau amândouă), pui ceapă rondele (o poți pune pe grill câteva minute), apoi chifla și deasupra ei puțin ketchup și o frunză de salată.
Când montezi burgerul vegetarian poți folosi ce vrei tu: castraveți murați, ardei copți, avocado, brânză cheddar, roșii, castraveți etc.
Vor ieși 15 burgeri vegetarieni din compoziția de mai sus. Poftă bună! 🙂