Culinar

Rețetă de clătite cu gem de prune

Un desert simplu, dar complicat! De ce zic asta? Fiindcă prea puţină lume se mai riscă să facă clătite cu gem. Au în minte doar secvențe cu clătita lipită de tavanul bucătăriei.

Ce-i drept, clătitele ies cel mai bine cu ajutorul unei tigăi speciale. Nu trebuie să fie neapărat de clătite, cum se recomandă online sau la TV, ci una care să nu aibă nevoie de linguri multe de ulei pentru a reuşi să nu lipeşti aluatul de clătită de fundul tigăii.

Eu, totuşi, risc! Şi nu regret niciodată, pentru că cei mici adoră să se facă utili, mai ales când e vorba de umplut clătite cu gem. 😉

aluat de clătite

Ingrediente pentru clătite cu gem

  • 2 ouă
  • 1 litru de apă minerală
  • 0,5 kg de făină
  • 1 vârf de cuţit de sare
  • 1 lingură de zahăr sau 1 linguriţă de miere de albine
  • puțin ulei – ca să nu mai fie nevoie de ulei în tigaie la fiecare clătită
Comandă online tigaie de clătite din supermarketul eMAG

Cum se prepară clătitele

Recomandarea mea este să începi cu făina, apoi ouăle, sarea, zahărul și uleiul, iar la urmă apa. Se amestecă toate, dar nu pentru foarte mult timp. Aceasta pentru a nu ieşi bulele de tot din apa minerală. Bule astea vor da textura aerată clătitei.

Pentru a verifica consistența aluatului, încerci cu polonicul cu care vei turna în tigaie cât de gros sau subţire este aluatul. Trebuie să fie un „sos” mai lichid. Să nu fie nici prea subţire, căci nu se prinde clătita. Să nu fie nici prea gros, transformându-se în plăcintuţă.

clătite cu gem

Cantitatea ingredientelor folosită mai sus îţi poate aduce aproximativ 20 de clătite cu gem. Depinde cât de groase vrei să le faci și câte reușești să strici la început. 😛 Cel mai delicios aspect la clătite, este umplutura!

Acum am folosit magiun de prune. Săptămâna trecuta ți-am povestit AICI cum să faci singură gem de prune cu zahăr. Dar poţi folosi orice tip de dulceaţă, cremă de brânză, miere de albine şi să nu uităm de ciocolată. Poftă bună la clătite cu gem!v 🙂

 

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.