Casă & Gradină

Ce reguli sa respecti pentru o locuinta feng shui

Ce reguli sa respecti pentru o locuinta feng shui

Vrei sa ai o locuinta in stil feng shui? Atunci trebuie sa o combini cu stil si cu bun gust.  Regulile feng shui sunt destul de simple si se bazeaza pe doi factori care sunt esentiali, si anume: armonie si echilibru.

Iti poti dori sa ai parte de o casa in stil feng shui pentru a avea parte de mai mult noroc dar si pentru a avea parte de o locuinta placuta si confortabila.

Iata care sunt regulile unei locuinte feng shui

Usa de la intrare trebuie sa se deschida spre inauntru

Daca vrei sa ai parte de un taboul in stil feng shui atunci trebuie ca usa de la intrare sa se deschia spre inauntru si cat mai aproape de aceasta sa ai un tablou cu flori sau fructe. Nu trebuie sa ai o oglinda in dreptul usii de la intrare deoarece aceasta poate speria vizitatorul.

Vrei sa iti reamenajezi locuinta? Am gasit oferte interesante pe Vivre. Citeste pareri despre vivre.ro

Mobilier cu forme regulate

Un alt factor important este mobilierul. Daca vrei sa ai o atmosfera in stil feng shui nu trebuie sa uiti de piesele de mobilier cu forme regulate. Patratul este preferabil dreptunghi ingust in timp ce cercul este preferabil semicercului.

Masuta de dining

Masuta de dining trebuie sa aiba o suprafata destul de mare dar nu atat de mare incat sa ingreuneze conversatia. Traditia chineza aseamana masa de dining cu copacul bogatiei. Din acest motiv este de preferat sa optezi pentru o masa rotunda cu un singur picior solid.

Amenajarea dormitorului

O amenajare a dormitorului in stil feng shui trebuie sa fie foarte bine organizata. Patul trebuie sa fie pozitionat in diagonal fata de usa, in coltul cel mai indepartat al camerei. In acest mod vei putea vedea mult mai bine cine intra in incapere fara sa risti sa fii luat prin surprindere. Evita cu orice pret amplasarea patului in “ pozitia mortii” mai exact aliniat cu usa in asa fel incat sa dormi cu capul sau cu picioarele spre usa.

Amenajarea bucatariei

Bucataria trebuie sa fie amplasata in zona cea mai indepartata a casei, la parter. Daca nu poti face asta atunci trebuie sa ai grija la aragaz. Acesta nu trebuie sa fie indreptata spre usa casei. Acest lucru va aduce dupa sine o perturbare hrava a energiei din locuinta.

Aragazul trebuie sa fie pozitionat in diagonal opusa fata de intrare.

Amenajarea in baie in stil feng shui

Te poti bucura de un feng shui in baie cu totul deosebit daca vei acorda atentie usilor. Acestea nu trebuie sa fie orientate catre usa de la intrarea in casa.  Daca totusi usa ta este pozitionata spre usa de la intrare cel mai bine este sa o acoperi cu o oglinda astfel incat sa dispara.

Feng shui la birou

Regulile de feng shui sugereaza o amplasare tipica a pieselor de mobilier principale in asa maniera incat sa vezi intrarea. Daca nu se poate realiza asta cel mai bine este sa adaugi un obiecte care sa iti permita intr-o maniera symbolica sa vezi intrarea.

Toate regulile mentionate mai sus te vor ajuta sa ai o locuinta in stil feng shui.

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.