Casă & Gradină

Află cum să îţi decorezi apartamentul în stilul industrial

Cu siguranță ai tot auzit în ultimul timp de amenajarea locuințelor în stilul industrial și te-ai întrebat cum poate fi acesta adaptat unui apartament de bloc. Amenajările de acest tip sunt toate caracterizate de câteva elemente definitorii: pereți aparent nefinisați, zidărie din cărămidă, obiecte reciclate, piese de mobilier din metal sau din lemn, țevi neacoperite. Marele avantaj al acestui stil este că în timpul unei amenajări poți lăsa câteva suprafețe neterminate care pot crea ideea de unicitate a spațiului.

Mobilier în stil industrial

Poți găsi o mare varietate de obiecte de mobilier de tip industrial, în magazine, trebuie doar sa ții cont că este un stil caracterizat de simplitate și unicitate.  De asemenea, pentru a crea un spațiu neconvențional, încearcă să-ți îndrepți atenția către piese de mobilier ce pot fi cu ușurință recondiționate; pe internet poți găsi multe tutoriale care îți arată cum să transformi elemente vechi în piese de mobilier utile.

Cumpără obiecte în stil industrial

Livingul are ca piesă centrală canapeaua

stil industrial

Livingul amenajat în stil industrial are în centrul atenției canapeaua confortabilă  (piele  sau stofa cu aspect uzat) cu perne mari ce pot avea diverse dimensiuni și inscripții. Ține cont de faptul că acest stil are puține piese mobilier, de obicei, unicate. Așa că măsuța de cafea o poți realiza aproape din orice obiect care are o suprafață plană. În ceea ce privește corpurile de iluminat, alege lămpi cu structură metalică.

Bucătăria trebuie să aibă oțel inoxidabil

stilul industrial

Pentru a creea un look industrial, în bucătărie, nu trebuie să lipsească oțelul inoxidabil, fie că este vorba de blatul mobilierului sau de electrocasnice. Pentru a răspândi o lumină puternică în întreaga bucătărie, alege un pendul de culoarea gri a betonului, care va conferi spațiului tău un aer industrial modern. O caracteristică a mobilierului de bucătărie în stil industrial este prezența corpurilor doar în partea de jos; zona deasupra blatului este lăsată liberă sau pot fi montate câteva polițe pentru depozitare.

Dormitor cu pat din fier forjat

amenajare apartament

Liniile simple ale mobilierului se păstrează și în dormitor. Asocierea unor corpuri de iluminat specifice, a unor culori monocromatice cu un baldachin de fier forjat pot crea un aspect chic industrial în dormitorul tău.

Culori și decorațiuni în nuanțe de lemn

Nuanțele reci de gri, alb, negru, alături de nuanțele de maro ale lemnului, sunt specifice acestui stil de amenajare. Cu toate acestea, în ultimul timp designerii încurajează folosirea unor accente de culoare precum galben, roşu, albastru cobalt, verde.

pexels-photo-69357

În ceea ce privește decorațiunile, un element nelipsit este ceasul supradimensionat pe care îl regăsim în aproape toate amenajările de acest gen. Poți face asocieri inedite prin alăturarea unor obiecte vechi, recondiționate cu altele create chiar de tine, schițe vechi înrămate, fotografii alb negru, mesaje scrise pe pereți sau perne, toate te pot ajuta să realizezi spațiul mult dorit.

“Nefinisat și atins de patina timpului”, “neconvențional” sau “simplu și original” sunt doar câteva cuvinte care definesc stilul industrial, pe care te invit să-l utilizezi lăsându-ți liberă imaginația și eventual pasiunea pentru obiectele vechi care pot căpăta o noua funcționalitate.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.