Casă & Gradină

Cum poti avea un dormitor in stil Feng Shui

Cum poti avea un dormitor in stil Feng Shui

Poti avea parte de un dormitor in stil Feng Shui daca vei urma sfaturile prezente in acest articol. Ai nevoie de cele mai interesante piese de mobilier si sa urmezi in detaliu cateva sfaturi care iti vor asigura un spatiu perfect pentru odihna si pentru relaxare.

Iata care sunt sfaturile care iti vor asigura un dormitor in stil Feng Shui

Cel mai important aspect in amenajarea dormitorului este acela de a renunta la lucrurile vechi. Poti petrece timp de calitate si iti poti crea un spatiu destinat odihnei si relaxarii. Pentru toate astea trebuie sa renunti la accesorii.

Renunta complet la toate acele lucruri pe care nu le-ai mai utilizat in ultimul an. Este timpul sa renunti la unele accesorii sau le poti depozita intr-o alta incapere. Poti chiar sa incluzi anumite piese de mobilier astfel incat dormitorul tau sa devina un spatiu frumos amenajat si incarcat cu o energie pozitiva.

Opteaza pentru o paleta cromatica relaxanta

Nuantele alese pentru amenajarea dormitorului trebuie sa fie cat mai calde, acestea trebuie sa iti induca acea stare de relaxare pe care o doresti.

Nu opta in dormitor pentru nuante de rosu, violet, fucsia sau albastru regal. Acestea sunt mult prea obositoare intr-un spatiu destinat odihnei si relaxarii. Nu le folosi in dormitor mai ales daca vrei sa ai parte de o atmosfera linistita si placuta.

Nuantele deschise si cele pastelate sunt potrivite pentru amenajarea dormitorului. Poti include pete mici de culoare pentru ca designul interior sa fie cat mai diversificat. Poti obtine o pata de culoare prin alegerea unor accesorii potrivite care sa contrasteze perfect cu nuantele deschise ale peretilor dar si cu cea a mobilierului ales.

Mizeaza intotdeauna pe simplitate si opteaza pentru accesorii mici in dormitor. Nu este recomandata utilizarea tablourilor sau a tapetelor puternic colorate in aceasta incapere astfel incat spatiul sa nu fie incarcat inutil.

Unde se amplaseaza patul in dormitor

Alegerea pieselor de mobilier este foarte importanta si modul in care aceste piese de mobilier sunt amenajate iti va influenta starea de bine. Patul trebuie sa fie in diagonal cu usa de la intrarea in acest spatiu. In acest mod, spatiul va fi elementul central al camerei si tu vei avea acces vizual la intrarea in dormitor. Nu este recomandata asezarea perpendicular pe usa a patului in dormitor. Picioarele acestuia nu trebuie sa fie indreptate in directia caii de acces in aceasta incapere.

Lumina naturala este si ea importanta pentru ca iti ofera un spatiu aerisit si luminos menit sa te relaxeze si sa iti ofere mai multa odihna. Este recomandata utilizarea ferestrelor de mari dimensiunie in aceasta incapere si trebuie sa ai acces la aer si la lumina.

Din dormitor trebuie sa excluzi televizorul, laptopul, tableta sau telefonul. Le poti utiliza in living pe timpul serii inainte de somn dar nu trebuie sa uiti ca in dormitor nu ai nevoie de toate astea. Mizeaza pe simplitate si pe calitatea pieselor de mobilier pe care le alegi si care iti vor putea oferi locuinta pe care o doresti.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.