Casă & Gradină

Stilul nordic – simplitate, utilitate şi echilibru

scandinav nordic

Lumină. Deschidere. Aer. Flux. Alb. Neutru. Lemn. Linii clare. Contrast şi echilibru. Amestec de nou şi vechi, de piese de design şi piese anonime, recuperate. Spirit practic. Stilul nordic este caracterizat de funcționalitate şi linii clare. Lumina este considerată a fi extrem de importanta și multe din casele cu acest stil sunt caracterizate de mobilier în nuanțe neutre și ornamente puține.

lumină naturală

Interioarele scandinave aduc în prim plan folosirea luminii naturale. Folosind culori neutre, lemn și linii clare ale mobilierului, încăperile scandinave sunt liniștitoare și contemporane. Petele de culoare apar de obicei în accesorii cum ar fi perne, vaze, lampadare, perdele sau tapet.

Găsești aici obiecte de iluminat pentru casa ta

marin

design-1162241_1920

Pentru a te ajuta să dai casei tale un aer simplu şi elegant, adică nordic, ai mai jos o lista cu câteva elemente de care va trebui să ţii cont:

  1. Albul predomină în amenajările scandinave pentru că, pe de o parte reflectă lumina foarte bine, iar pe de altă parte se potrivește cu lemnul. De asemenea,  se poate combina cu ușurință cu accente de culoare rezultând o încăpere luminoasă, fresh.
  2. Culorile neutre crează în dormitor o atmosferă calmă şi relaxantă, care te ajută să te destresezi şi să uiţi de problemele de peste zi. Nu pierde din vedere faptul că trebuie să adaugi şi accente de culoare pentru a da un look proaspăt încăperii.
  3. Lemnul joacă un rol important în realizarea stilului nordic; alege culori pale de lemn și mobilier caracterizate de linii simple, care nu vor aglomera spaţiul.
  4. Stilul nordic preferă spaţiile deschise, largi, luminoase. Nu aglomera camera cu prea multă mobilă. Foloseşte cutii în culori pastelate pentru a aduna mărunţişurile. Nu uita: culorile deschise dau impresia de luminozitate și spațiu.
  5. Accentele de culoare se regăsesc, de obicei, în obiectele decorative, dar și tapetul este foarte apreciat când vine vorba de realizarea unui spațiu cu personalitate. Dungile sugerează linii clare și precise, perfecte pentru a aborda stilul scandinav; adaugă o notă de stil și personalizate.

Deja ne simțim mai relaxați doar privind fotografiile de mai sus. Nu-i aşa? Inspiră-te din fotografiile de mai jos pentru amenajarea a casei tale în stilul nordic.

stilul scandinav stilul scandinav interior-design-413718_1920 office-table-home-room workbench-1269222_1920 baby-376531_1920 shelves-890573_1920

Sursă 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.