Sănătate

Vezi care sunt alimentele interzise pentru un stil de viață sănătos

alimente interzise

Un stil de viață sănătos înseamnă în primul rând un echilibru în alimentație, adică să incluzi cele 3 categorii de macronutrienți ( proteine, carbohidrați și grăsimi ) în cantitățile adecvate. Există totuși câteva alimente pe care nu ar trebui să le consumi, dacă vrei să ai un stil de viață sănătos.

Covrigii nu au nici un aport nutritiv

covrig

Un singur covrig are în jur de 250 – 300 de calorii şi 50 de grame de carbohidrați, fără niciun aport nutritiv. Produsele de patiserie au în compoziție făină albă, care este lipsită de orice substanțe nutritive – vitamine, fibre şi proteine.

Un alt aspect important este faptul că acești covrigi sunt fierți în zahăr şi conțin o cantitate mare de sare, ambele fiind periculoase pentru sănătate. Pe langă faptul că predispun la instalarea supraponderabilității şi a obezității, covrigii calzi favorizează şi apariția diabetului.

Crenvurştii pot fi contaminați cu salmonella

crenvurști

 Acest produs este unul foarte consumat, mai ales în rândul copiilor, dar pe cât este de gustos, pe atât de nesănătos este, conform medicilor. Acest tip de produs conţine tocătură de oase, tendoane, pieliţe (cu risc uriaş de a fi contaminate cu salmonella) şi grăsime.

Margarina poate determina apariția cancerului

margarină

Margarina este un produs bogat în grăsimi hidrogenate care, pe termen lung,  pot provoca  apariţia bolilor cardiovasculare și a bolilor neurodegenerative. Atunci când aceste grăsimi sunt asimilate de către organism, ele afectează sistemul imunitar, care determină o sensibilitate mai mare la infecţii, la intoxicaţii şi chiar la cancer. Margarina poate dezvolta şi rezistenţă la insulină, în cazul diabeticilor.

Brânza topită este practic otravă

brânză topită

Brânza topită are un conținut bogat în E-uri, grăsimi și apă și reprezintă un pericol pentru sănătatea ta.

Aceasta poate fi considerată otravă pentru organism datorită conținutului de glutamat monosodic E 621. Acesta este un potențator de aromă, care crează dependenţă, făcând produsul adictiv și stimulând apetitul. El trebuie evitat de către copii, femei însărcinate, suferinzi de hipoglicemie, bătrâni și cardiaci.

Băuturile energizante conțin foarte mult zahăr

băutură energizantă

Acestea conțin o cantitate foarte mare de cofeină și zahăr. O cutie mare de energizant de circa 437 ml are în componenţă aproximativ 13 linguriţe de zahăr şi 150 de mg de cofeină, adică echivalentul a patru ceşti de cafea instant.

Energizantele au un efect nociv asupra sănătăţii deoarece pot duce la accelerarea ritmului cardiac, presiune arterială ridicată, probleme cu somnul, creşterea în greutate, spasme musculare, ameţeli şi chiar senzaţii de vomă.

Cartofii prăjiți pot determina boli cardiovasculare

cartofi prăjiți

 Cartofii prăjiți, în special cei din fast-food, sunt bogați în grăsimi hidrogenate, care sunt foarte periculoase și pot duce la apariția bolilor cardiovasculare. O  porție medie de cartofi prăjiți are aproximativ 350 de calorii, din care 16,5 grame de grăsimi.

 În fiecare zi faci o alegere între a mânca sănătos și a mânca produse gustoase, dar care pot fi periculoase pentru organismul tău. Dacă îți dorești să ai un stil de viață sănătos, alege alimente organice, de bună calitate și evită produsele enumerate de mai sus.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.