Dragoste & Sex

7 secrete pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa sexuală

viață sexuală

Plictiseală în dormitor? Revitalizează-ţi viața sexuală.

Cei mai mulți dintre noi îşi pot aminti momentele picante, fierbinţi – şi frecvente – de la începutul relaţiei cu partenerul nostru. Dar, în cele din urmă, focul unei vieţi amoroase excelente se poate stinge. În timp, cămașa de noapte sexy stă ascunsă în sertarul cu ciorapi, uleiul de masaj adună praf lângă pudra de picioare de lângă cutia cu medicamente, iar tu și partenerul tău suferiţi de ceea ce se numeşte o viață sexuală banală.

Care este secretul unei vieți sexuale mai bune, care durează?

Întâlnirile.

pexels-photo-25866

Daţi-vă întâlnire şi terminaţi întâlnirea cu sex. Nu amânaţi aceste întâlniri. În timpul întâlnirii faceţi ce vă place vouă: mergeţi la film sau la teatru, luaţi cina împreună, savuraţi un vin la lumina lumânărilor şi orice altceva ce vă place vouă să faceţi împreună.

Dar sunt romantice întânirile pentru sex programate? Sexul nu ar trebui să fie spontan? Ei bine, care e problema dacă programaţi întâlniri pentru sex? Ne facem planuri mereu: de la călătorii şi până la cina în oraş. De fapt, cuplurile care au copii trebuie să planifice cu ceva timp înainte pentru că ei deja au programul foarte aglomerat.

Desigur, este plăcut ca din când în când sexul să fie spontan, dar acelea, din păcate, pentru muţi dintre noi, sunt accidente fericite.

Petreceţi-vă noaptea în altă parte decât acasă

pexels-photo-24789

O idee pentru o viață sexuală mai bună este de a petrece în mod regulat nopți departe de casă. Pentru cuplurile care au fost împreună pentru o perioadă mai mare de timp, sexul poate deveni rutină. La sfârșitul zilei, după ce pleci de la locul de muncă, te întorci la rufe, jocuri de fotbal ale copiilor, precum și la tot felul de probleme casnice. Și în loc de șampanie și stridii, cu o privelişte de vis la geam, dai de aceleaşi încăperi dezordonate şi mănânci sandvişuri sau ciorbă de fasole. Nu e tocmai propice pentru o viaţă sexuală interesantă.

Poate fi greu să te implici total când faci sex în acelaşi dormitor familiar. Mintea ta rătăcește. Te gândeşti dacă ai pus alarma să sune, cât de mult va costa să închizi balconul şi dacă ai plătit factura la gaz.

Să faci dragoste este, în mod fundamental, o experienţă a momentului prezent. Ai parte de cel mai bun sex atunci când nu te gândești la trecut sau viitor, ci doar trăieşti prezentul. Și poate fi greu s facă asta într-o cameră unde ai poza bunicii zâmbind la tine.

Găsiţi un loc departe de aceste mici memo-uri din viața de zi cu zi. Acest loc nu trebuie să fie o locaţie fabuloasă la ocean; sau cel puțin nu de fiecare dată. Un loc nou, unde n-aţi mai fost niciunul dintre voi ar putea fi foarte bun.

Redecorează dormitorul

sexy-lace-mascara-and-leather-whip-picjumbo-com

Desigur, să ai o viață sexuală care este dependentă în totalitate de nopţi petrecute la hoteluri și de angajarea unui babysitter peste noapte poate fi o problemă dacă nu ești fabulos de bogat, fără copii și șomer. Deci, în plus față de unele excursii la distanță, poţi face câteva modificări acasă.

Dormitorul poate aduna o mulțime de asociații banale, dar dacă poți face ceva pentru a transforma dormitorul in ceva nou și diferit, acest lucru poate fi o mare schimbare. Și o viață sexuală mai bună nu necesită instalarea unei oglinzi pe tavan sau a unui pat care se roteşte. Nu este nevoie să faci ceva care se va speria copii sau menajera.

Lumânările sunt o sugestie evidentă. Dar poţi obține un efect mai mare cu aşternuturi sau o cuvertură nouă. De asemenea, scapă de ce este în plus – jucării pentru copii, grămezi de rufe – care tind să se acumuleze într-un dormitor. Gândiți-vă să scoateți televizorul din dormitor sau cel puțin încearcă să trăiești fără el pentru o vreme.

Descoperă ce vrei tu și ce vrea partenerul tău

pexels-photo (11)

Toată lumea are fantezii sexuale, de un fel sau altul. Dar, pentru unii oameni, aceste fantezii pot fi îngropate destul de adânc. Dacă partenerul tău ar fi să se întoarcă la tine în seara asta și ți/ar spune: „Care-i fantezia ta sexuală ce mai arzătoare?” sau „Ce vrei sa schimbi la modul în care facem sex?” Știi ce ai spune? Dacă nu ești sigur, să știi că nu ești singurul. Dar să îți dai seama ce vrei mai exact este cheia pentru a avea o viață sexuală mai bună.

Așa că depune puțin  efort. Există o mulțime de materiale la dispoziția ta: cărți, reviste, clipuri video și așa mai departe. După ce ți-au venit niște idei, ar putea fi distractiv să povestești partenerului tău despre ele.

Apoi există și cealaltă parte a patului: Trebuie să îți întrebi partenerul aceleași întrebări pe care ți le-ai adresat ție. Ce vrea partenerul tău de la viața voastră sexuală? Una dintre cele mai frecvente plângeri este că un partener vrea sa facă mai mult sex decât celălalt.

Unii oameni pot presupune huffily că acestea au doar drive-uri sexuale mai mari decât partenerii lor fac. Dar poate că partenerul caută ceva diferit din viața ta amoroasă, dar nu și-a simțit în stare să ceară. Așa că aduce acest subiect. A vorbi deschis s-ar putea aduce mai aproape unul de altul, iar asta e probabil sa faca sex mai interesant pentru amandoi.

Încearcă ceva nou

person-couple-love-romantic

Să încerci ceva nou în dormitor este o sugestie destul de evidentă pentru a avea o viață sexuală mai bună, dar este una de care multe persoane se lovesc. Pentru o mulțime de cupluri, cu cât sunt mai mult timp împreună, cu atât mai mult ei vor să se joace sexual în condiții de siguranță. Ai crede că este exact invers, că pe măsură ce oamenii se simt mai confortabil într-o relație, cu atât se simt mai în siguranță pentru a încerca lucruri noi. Dar lucrurile nu se întâmplă așa.

Dar îți recomandăm să reziști impulsului de a juca în condiții de siguranță. Acest lucru poate însemna tot felul de lucruri – poate lenjerie senzuală, masaj, jucării sexuale și așa mai departe – și încercând ceva nou nu trebuie să fie ceva scandalos.

O mică schimbare poate avea un efect mare întrerupând rutina, modul obișnuit în care faceți, de obicei, sex.

Nu ignora problemele sexuale

black-and-white-person-woman-girl

Problemele sexuale sunt un secret mult mai la vedere acum decât dată. De exemplu, datorită eforturilor depuse de companiile farmaceutice și de modul deschis în care sunt abordate de televiziuni, nu există mulți oameni rămași care să nu fie constienti de existența medicamentelor pentru tratamentul disfuncției erectile.

Desigur, asta nu înseamnă că toată lumea care are nevoie de ajutor îl și obtine. Persoanele care au probleme sexuale nu de multe ori se țin departe de sexualitate, deoarece ei nu doresc să se confrunte cu un eșec. Dar aceste probleme trebuie să fie abordate frontal.

Nu te gândi la ceea ce încearcă alţii

couple-955930_1280

Una dintre cele mai frecvente întrebări legate de viața sexuală este „Cât de departe putem merge cu asta?” Întrebarea implică faptul că răspunsul este evident: mai mult decât unde ești acum.

Sentimentul ca „ar trebui” să ai o viață sexuală mai bună este, probabil, universal. Așa s-ar explică numărul mare de titluri despre sex în librărie, și numărul mare de articole despre sex la secțiunea de publicitate din ziare (sau de ce  nu, numărul mare de persoane care dau click pe articole cu titluri, cum ar fi, să zicem, „7 secrete pentru o viață sexuală mai bună”).

Cultura în care trăim – mai ales filmele, indiferent dacă sunt filme romantice de la Hollywood sau filme pornografice – ne încurajează să credem că nu trăim destul de aventuros, că viața noastră – în special cea sexuală – nu este destul de picantă.

Deci, cât de des „ar trebui” să faci sex? Evident că nu există nici un răspuns la o astfel de întrebare. Nu mai încerca să decizi cât de mult sex ar trebui să faci, ci să afli cât de mult îți dorești să faci sex.

Și acum că am lămurit toate acest lucruri, pe locuri….fiți gata….ACȚIUNE! 🙂

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.