Dragoste & Sex Sănătate

Este sigur sa faci sex in timpul sarcinii?

femeie-insarcinata-sex

Daca o femeie este insarcinata, cat de des poate ea sa faca sex pana cand nu o sa mai poata sa faca acest lucru? Si poate penisul sa atinga copilul sau placenta si sa cauzeze complicatii sau daune?

Acestea sunt intrebari foarte obisnuite in randul femeilor care sunt insarcinate si iti multumesc pentru ca ti-ai facut timp sa le pui. Prima data ar trebui sa ne adresam problemelor privind daunele potentiale. Cercetarile facute in acest sens  au scos la iveala faptul ca grijile privind ranirea copilului reprezinta, de fapt, una dintre cele mai obisnuite probleme sexuale care sunt prezentate in timpul perioadei de sarcina, cu 25% pana la 50% dintre femei si 25% dintre barbati se ingrijoreaza in aceasta privinta.

Aceste frici au efectul de a mai reduce interesul sexual si frecventa actelor sexuale, dar sa reduca si placerea sexuala pentru ambii parteneri. Cu toate acestea, grijile conform carora sexul poate sa dauneze copilului sunt nefondate. Este un mit urban ca copilul va fi lovit sau traumatizat in vreun fel daca parintii sai fac sex in timpul perioadei de sarcina. De asemenea, nici un studiu stiintific nu a scos la iveala vreo legatura intre frecventa activitatilor sexuale sau a orgasmelor si nasterea prematura sau alte astfel de complicatii. Realitatea este ca, atat timp cat ambii parteneri sunt sanatosi si sarcina nu prezinta nici un risc major, atunci este sigur in cele mai multe cazuri sa faci sex pe timpul sarcinii.

Cat de des poti face sex in sarcina?

Cat priveste de cand si cat de des este posibil sa faci sex, o recenzie a 59 de studii  pe subiect a scos la iveala faptul ca tiparele de activitate sexuala raman in mod obisnuit neschimbate in timpul primului trimestru, devin foarte variabile in timpul celui de-al doilea trimestru  si scad in mod semnificativ in timpul celui de-al treilea trimestru. Se pare ca cea mai mare parte a cuplurilor continua sa faca sex pana in cea de a saptea luna de sarcina si aproximativ o treime dintre cupluri continua sa faca sex pana in luna a noua. Aproximativ 10% dintre femei se abtin complet de la orice fel de activitate sexuala dupa ce afla ca sunt insarcinate.

7 secrete pentru a-ţi îmbunătăţi viaţa sexuală

Este logic ca nivelul de activitati sexuale sa inceapa sa scada pe masura ce sarcina progreseaza, pentru ca femeile declara in mod obisnuit ca sexul devine mai putin placut pentru ele. De exemplu, poti sa iei in considerare faptul ca undeva intre 75% si 84% dintre femei declara ca se bucura de sex in timpul celui de al doilea trimestru, dar aceasta valoare scade pana la aproximativ 40 de procente in timpul celui de al treilea trimestru. Aceasta scadere in privinta satisfactiei sexuale se poate datora senzatiei de durere in timpul actului sexual, datorita dificultatilor de a gasi o pozitie cat mai comfortabila sau a schimbarilor produse in senzatia de atractie sexuala.

Cum poti mari placerea?

Pentru a creste nivelul de placere sexuala in timpul perioadei de sarcina, este recomandat sa incercati diferite pozitii de sex. In special, femeile insarcinate observa ca anumite pozitii (cum ar fi atunci cand femeia sta deasupra) sunt mai comfortabile ca altele. De asemenea, unele femei care sunt insarcinate prefera si alte activitati decat actul sexual in sine (cum ar fi, de exemplu, stimularea clitorisului, stimularea sanilor sau sexul oral). Prin urmare, actul sexual in sine nu ar trebui sa fie considerat ca fiind singurul mod de a mentine acel nivel de sexualitate pe parcursul celor 9 luni de sarcina.

5 lucruri pe care și le doresc cu adevărat bărbații

Mai pe scurt, sexul pe toata perioada de sarcina este sigur in general- prin urmare, te poti relaxa si sa te bucuri de momentele intime cu partenerul tau.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.