Timp Liber

Top 7 destinații de shopping

destinații de shopping

Ce poate fi mai plăcut în vacanță (sau în city break) pentru o împătimită a shopping-ului, decât sa îți “asezonezi” vizitele la muzee și ședințele foto ale clădirilor-bijuterii arhitecturale cu… sesiuni de shopping? Haide, recunoaște că ești „infectată” cu virusul cumpărăturilor, doar ești printre prietene ce îți împărtășesc pasiunea aici.

Ei bine, tocmai pentru că îți împărtășim pasiunea pentru călătorii și pentru cumpărături, ți-am pregătit „Lista”, adică o listă care cuprinde cele mai cool destinații de shopping din lume pe care nu trebuie să le ratezi.

Pe Vola.ro găsești vacanțe la prețuri reduse – poti cumpăra de aici!

Paris, primul în topul cu destinații de shopping

lafayette

Sinonim cu „eleganța sofisticată”, „simplitatea rafinată” și „haute couture fashion”, nu puteam să nu plasăm Parisul in topul listei-cadou cu destinații de shopping pentru tine! Prin urmare, haide cu noi într-un maraton imaginar de shopping prin capitala Franței.

Începem plimbându-ne agale pe Champs Elysee, ce abundă în magazine (ale celor mai cunoscute case de modă haute couture) ale căror vitrine arată care de care mai ademenitoare (cu siguranță te vei simți ca un copil la Disneyland).

Mai apoi, după ce ne-am luat prima doză de modă ridicată la rang de artă, hai să dăm o tură prin buticurile de pe Avenue Montaigne și Rue du Faubourg Saint-Honore, alte 2 locuri de „întrunire” ale shopaholicelor pariziene (și nu numai).

Crezi că mai poți face față încă unui bulevard al modei din Paris? Atunci „do your catwalk” pe bulevardul Haussman, de-a lungul căruia vei găsi atât faimoasele Galerii Lafayette, embleme al luxului franțuzesc, cât si faimosul magazin universal Printemps. Vei descoperi tentații pentru portofel, de la pantofi pe care „trebuie” să-i ai, la genți de firmă și haine ce vor da un surplus de eleganță și rafinament garderobei tale.

Dar pregătește-te și pentru alte ispite ce îți vor încânta ochiul: clădirile magazinelor de prestigiu de aici, sunt, ele în sine, niște bijuterii arhitecturale…

Gata pentru un ultim „popas” într-un alt „templu al eleganței și luxului de bun gust tipic franțuzesc”? Atunci hai să dăm o fugă si pana la Bon Marché, magazinul universal cu tradiție de pe malul Senei. Vei descoperi o adevărata colecție de artă (artă vestimentară) ce cuprinde creațiile unora dintre cele mai cunoscute branduri franțuzești!

Paris înseamnă și vintage

Și totuși, shopping in Paris nu înseamnă doar lux, glamour și haute couture. Dacă vrei să surprinzi adevărata personalitate a Parisului prin ochii tăi de shopaholică, atunci acceptă-ne provocarea de a cutreiera piețele de vechituri de „tradiție”.

Apoi de a ne plimba și prin cartierul istoric Le Marais, unde vei găsi acele piese vintage, unicat, și acele antichități ce îți vor umple casa de… frumos (și vor stârni invidia/admirația prietenelor tale) și vor adăuga garderobei tale accente din acel «je ne sais quoi».

Londra sau „walk of fame-ul devoratoarelor de lux”

picadilly street

La strânsă distanță de boemul și în același timp extravagantul Paris, găsim capitala Marii Britanii, o altă „Mecca” a împătimitelor de shopping. 3…2…1: shop till you drop!
Pentru produse de lux, semnate de nume „grele” din lumea modei, îți recomandăm West End, la care (pentru o sesiune completă și complexă de shopping cu accente de eleganță british), trebuie neapărat să adaugi străzile Regents Street, Oxford Street, Bond Street (alături de Regent Street, formează acel „walk of fame” al devoratoarelor de lux) și Strada Sloane.

Aceasta este destinația ideală de shopping atunci când te „nimerești” prin Londra și vrei să achiziționezi „doar” haine recent „coborâte” de pe catwalk, recent prezentate în cadrul marilor evenimente din lumea glamour a modei.
Aaa! Cum era să ratăm noi tocmai Picadilly Street, un loc unde inspiri un aer impregnat de istorie, pe măsură ce admiri clădirile impozante și te delectezi cu ceva „window shopping” (sau poate mai mult de-atât, dacă îți permite bugetul).

Și în Londra găsești antichități

Gata pentru un alt fel de shopping în stil londonez acum? Ce-ai zice dacă ai bifa pe lista ta de cumpărături niște haine vintage, tot felul de handmade-uri cu personalitate și antichități ? Pentru asta îți recomandăm arhicunoscuta Camden Market, neapărat într-o zi de duminică, unde îți recomandăm să te „pierzi” printre standurile cu haine și briz briz-uri.

La fel și Brick Lame și Portobello Street. Pe cea din urmă vei găsi magazine de antichități deschise și în timpul săptămânii, gata să te ispitească și să îți încânte privirea la tot pasul.

Dubai, gazda festivalului anual de shopping

dubai mall

Ar fi fost de neconceput să nu adăugam la lista noastră cu „cele mai cool destinații de shopping din lume” tocmai gazda festivalului anual de shopping, nu-i așa? Cu atâtea oferte ispititoare la biletele de avion (și, mai nou, cu încă o locație din Romania de unde poți zbura spre Dubai), practic nu mai ai nicio scuză să nu te răsfeți cu un maraton al cumpărăturilor în Dubai, măcar o dată în viața ta!
Bun, suntem în ultra-extravagantul Dubai, în Emiratele Arabe. Încotro ne îndreptăm pașii, cu care dintre cele peste 50 de malluri ne începem turul? Ce zici de Dubai Mall, centrul comercial monumental și covârșitor de luxos de la subsolul hotelului Burj Khalifa?

Pregătește-te pentru un maraton al cumpărăturilor îmbinat cu un adevărat maraton, în adevăratul sens al cuvântului, mall-ul cu pricina numărând nu mai puțin de 1200 de magazine ale brandurilor celebre.
What’s next? Ei bine, dacă tu crezi că poți face față unui nou spectacol de opulență, te invităm să „do your catwalk” de-a lungul hall-urilor din Mallul Emiratelor, un alt centru major de interes pentru pasionatele de shopping cu gusturi exclusiviste, ce își petrec vacanța sau se bucură de un city-break ]n Dubai.

Piețele tradiționale din Dubai sunt ispititoare

Și acum, dacă ai chef de o sesiune de shopping mai… autentică în Dubai, îți propunem piețele tradiționale (cele mai cunoscute fiind Burj Dubai și Deira). Bazarurile îți dezvăluie o altă față a emiratului. Hai să începem cu piața de pește din Deira, apoi să ne lăsăm cuprinse de… febra aurului.

Aceasta pe măsură ce colindăm districtul Al Dhagaya, faimos tocmai pentru bijuteriile din metalul „rege”, un mai mult decât ispititor joc de sclipiri și măiestrie (a bijutierilor, desigur).

Cât de ușor crezi că te poți desprinde de acest loc? Odată ce reușești, totuși, după ce ți-ai încântat privirea la maxim, te invităm să îți desfeți și simțul olfactiv. Pentru asta, un tur al bazarului de parfumuri Silkat Al Khail e un adevărat „regal” pe care îl poți oferi, ei bine, nărilor tale!

Milano „emană” pasiune pentru eleganță și lux

Dolce & Gabbana

Un alt oraș ce „emană” pasiune pentru eleganță și lux (tipic italienesc de data aceasta), e Milano, fără-ndoială. Sigur, nu mai e nicio noutate pentru tine că orașul din nordul Italiei e una dintre destinațiile de shopping preferate ale shopaholicelor. Giganții din lumea modei din Italia, Dolce& Gabbana, Versace, Missoni se reunesc aici pentru a te ispiti cu creațiile lor.

Și ce alt exemplu mai bun că te afli într-o veritabilă capitală a modei, a eleganței vestimentare, poți găsi dacă nu… moda străzii în sine? Cu siguranță vei admira și vei invidia (poate chiar copia, ulterior, căci sunt, într-adevăr, niște surse de inspirație nemaipomenite), ultra-elegantele italience, ce chiar și în timpul zilei iau orașul la pas în… pantofi cu toc, etalându-și, cu gratie, ultimele achiziții în materie de outfituri haute couture!

Nu uita de străduțele laterale!

Nu te limita, totuși, doar la marile „conglomerate” de magazine de lux de pe principalele artere! Îndrăznește să te aventurezi și pe străduțele lăturalnice și așteaptă-te să fii surprinsă! Acolo vei găsi acele ateliere unde se meșteșugesc (căci nu văd alt cuvânt mai potrivit) faimoșii pantofi italienești lucrați manual și tot acolo poți da peste adevărate (și neașteptate) bijuterii artizanale.

Barcelona: maraton de cumpărături pe Passeig de Gracia

barcelona

Ce îți vine în minte prima și prima oară atunci când te gândești la „Barcelona”? Poate plaja sau viața de noapte „caliente” pentru care e deja faimos orașul catalan? Sau, mai degrabă, Sagrada Familia și celelalte clădiri ce poartă semnătura lui Gaudi? Ei bine, pregătește-te să descoperi Barcelona prin lentilele unei pasionate de shopping acum!
Vom începe maratonul (de cumpărături, evident!) prin Barcelona cu Passeig de Gràcia, unde te vei putea desfăta cu cele mai cunoscute branduri de haine, accesorii și bijuterii. Aceasta este de departe zona din Barcelona cu cele mai multe buticuri high fashion (Prada, Gucci, Channel).

Piața La Boqueria este un Must!

Ești pregătită să continuăm sau sunt mult prea grele plasele de cumpărături cu care te-ai „pricopsit” luând la rând toate magazinele de lux de pe Passeig de Gràcia? Îți propunem acum un loc „emblema” al Barcelonei, mult mai zgomotos și totodată atât de… autentic barcelonian: piața La Boqueria.

Lasă-te încântată de armonia de miresme și culori, înfruptă-te cu migdale și încearcă acele fructe exotice mai greu de găsit acasă. Iar dacă ești cu adevărat curajoasă, testează una dintre mâncărurile mai puțin convenționale ce se servesc aici. Surpriză! nu dăm mai multe detalii, vei vedea tu la ce mă refer mai exact.

Roma, locul de întrunire al „titanilor” din lumea modei

Via dei Condotti

Trebuie să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului, n-avem încotro. Mai precis trebuie să îi facem cinste Italiei, adăugând încă un oraș al său la lista noastră cu cele mai cool destinații de shopping din lume. Și nu orice oraș italian, ci chiar capitala în sine!
Într-adevăr, Roma concurează cu Milano pentru atragerea câtor mai multe împătimite ale cumpărăturilor. Hai să te lași „cucerită” și să descoperi, alături de noi, cu ce încearcă orașul celor 7 coline să ne cucerească!
Dacă e să începi cu un tur al magazinelor de lux din Roma, atunci zona de la baza Treptelor Spaniole e prima ta destinație odată ajunsă în capitala Italiei! Via dei Condotti îți spune ceva? E cea mai renumită stradă din Roma atunci când vrei să inspiri lux și să îți răsfeți ochii cu… artă vestimentară.

Mai are rost să înșir numele „titanilor” italieni din lumea modei? Vei descoperi numele fiecăruia dintre ei inscripționat pe vitrinele magazinelor în fața cărora n-ai cum să nu te oprești și să admiri ținutele propuse (asta daca nu vei și trece, efectiv, de cealaltă parte a vitrinelor „doar” pentru a proba… una, alta).

Vintage și artizanal sunt acasă la ele aici!

După ce ți-ai luat porția de haute couture fashion, ce-ai zice să îți iei doza de „vintage fashion”? Pentru asta te invităm să ne însoțești pe Via del Governo Vecchio (un fel de „frate” mai mic al „Soho-ului” din New York). Mai apoi, târgul Testaccio, ocazia perfectă să te cadorisești cu încăltăminte și genți de calitate fără a-ți suprasolicita portofelul.
Pe lângă piețele cu piese vestimentare vintage și produse de artizanat, nu rata o plimbare prin cel puțin una dintre piețele de fructe din Roma. Experiența plimbării în sine fiind la fel de prețioasă ca „achizițiile” delicioase. Nu ezita să te „abați” puțin de la străzile principale, flancate de buticuri de lux, aventurându-te pe străzile pietruite, cu iz medieval.

Vei fi surprinsă când vei descoperi acolo mici afaceri de familie, buticuri cu… surprize autentic italienești. Îndrăznește și trece-le pragul! Niciodată nu poți anticipa ce «comori» vei găsi înăuntru!

New York: spectacolul modei de la Fifth Avenue la East Village

new york

Săptămâna modei de la… New York e, cu siguranță, un eveniment pe care îl urmărești de multă vreme, încercând să afli cât mai multe despre showurile cel mai bine primite de critici. Totodată poți să „vânezi” imaginile cele mai reprezentative cu moda străzii în perioada „marelui” eveniment din lumea modei și nu doar atât.

Ei bine, ce-ar fi să treci de la statutul de „spectator” al paradei modei ce are loc zilnic pe străzile metropolei americane, la cel de „clientă” a celor mai renumite magazine, buticuri și târguri din New York? Începem, ca în celelalte „city break-uri” imaginare de mai sus, cu magazinele brandurilor celebre. Asta înseamnă că ne teleportăm în Financial District, mai exact pe Fifth Avenue, unde „ispite” cu nume ca „Hermes”, „Tifanny”, „Gucci”, „Vera Wang” (pe care le găsești în ultra-luxosul magazin universal Saks Fifth Avenue) își vor arunca „vraja” lor asupra ta!

Cedează ispitei, intră, probează, fă piruete în oglindă din cabina de probă, imaginează-te a fi Audrey Hepburn sau Carrie Bradshaw: distrează-te cumpărând, în 2 cuvânte. Următoarea „atracție turistică” pentru o shopaholică adevărată cum ești tu este renumitul Bloomingdale’s (la numai 3 străzi distanță). Colecțiile de parfumuri, de haine și de cosmetice, cărora n-ai cum să le reziști, îți vor rămâne cu siguranță gravate în memorie!

Soho și Lower East site este pentru boemi

Bun; și acum că ne-am încheiat turul „templelor” de haute couture și de lux la superlativ ale New York-ului, te invităm în… Soho, pentru un tur al „titanilor” în materie de retail, de aceasta dată: Old Navy, Victoria’s Secret, H&M, etc.
După ce îți vei fi umplut plasele cu „tentații” din Soho, ce-ai zice de un maraton plin de farmec și autenticitate prin piețele de vechituri și adevăratele „surse” de vintage fashion din New York ? Haide să începem cu East Village, cartierul newyorkez ce cu siguranță te va cuceri cu aerul său atââât de boem!

Colindă magazinele cu tentații vintage de tot felul, întră în librării și nu care cumva să pierzi ocazia de a intra și în magazinele cu antichități ce fac cinste boemului cartier: Oddities și Obscura Antiques. Niște suveniruri cu personalitate pentru cei dragi și, de ce nu, niște piese de decor unicat pentru locuința (și sufletul tău) sau niște bijuterii vintage. Acestea sunt doar câteva sugestii de „lucrușoare” cu care te-ai putea cadorisi de aici. Apoi, te invităm să ne însoțești și în Lower East Side, un alt cartier al New York-ului, celebru pentru comunitatea sa de artiști boemi.

Simte-te liberă să colinzi galeriile de artă și toate buticurile de designer de aici și să îți îmbogățești colecția de haine și de bijuterii cu „câteva” piese aparte.

restaurant

Fii deschisă la orice îți oferă orașele vizitate

Ei bine, se pare că maratonul nostru de shopping imaginar prin lume se încheie aici! Sfatul nostru este acesta: cu oricare dintre destinațiile cool de shopping sugerate de noi îți vei începe propriul tur de shopaholică, nu uita să explorezi toate fațetele orașelor în care vei ajunge. Încearcă să îți menții mintea și sufletul pregătite pentru a surprinde specificul fermecător al fiecăruia și din afara magazinelor și a buticurilor în care vei intra.

La cât mai multe călătorii și la cat mai multe maratoane de shopping! 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.