Lifestyle

Paris, mon amour

Se apropie vara și mă întreb tot mai serios unde aș putea petrece câteva zile departe de nebunia vieții cotidiene, de plictisitoarea rutină a lucrurilor pe care le fac la nesfârșit și care mă obligă să mă las pe ultimul plan.

După o analiză atentă a potențialelor destinații și după o și mai atentă calculare a bugetului, am decis: Paris.  Capitala Franței pare destinația perfectă pentru o perioadă plină de relaxare, cultură, distracție, mister și… de ce nu, poate și dragoste.  😉

Turnul Eiffel este în top


Celebra construcție astăzi reprezentativă a orașului, La Tour Eiffel, este, fără îndoială, o destinație pe care nu trebuie să o ratezi, mai ales dacă ești un pasionat de călătorie. Este incredibil cum parizienilor nu le-a plăcut inițial și cât de mult s-au schimbat lucrurile acum. La fel de incredibil, dar mai puțin cunoscut, este faptul că Gustave Eiffel, cel creditat pentru faimoasa construcție, a fost ajutat în demersul său de un inginer român.

De la înălțimea de 300 de metri a turnului ai o priveliște amuțitoare a întregului oraș… Vor ieși niște fotografii extraordinare. Trebuie doar să fie senin.

Intră pe f64 și cumpără-ți un aparat foto!

Nu poți rata muzeul Luvru


Următoarea destinație pe lista mea este Muzeul Luvru, cel al cărui nume are o reputație extraordinară. Mona Lisa, Venus din Milo, Codul lui Hammurabi sunt opere pline de istorie și pe care trebuie neapărat să le văd. Aceste lucrări despre care am citit atâtea vor sta acolo chiar în fața mea… Sute sau mii de ani, perioade și spații diferite, toate sunt acolo, așteptându-mă să le descopăr.

Întotdeauna mi-am dorit să văd pe viu faimoasa pictură a lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa… Mereu am fost curios dacă opera sa chiar încifrează acele mistere despre care se tot discută sau e doar o pictură oarecare. Poate momentul când o voi vedea va face să îmi dau seama. Sau poate nu voi simți nimic.

Intră pe Vola și hai să vezi și tu Parisul!

Desigur, Notre-Dame de Paris

Nu poți spune cu deplină satisfacție că ai vizitat Parisul dacă nu vezi capodopera arhitecturală în stil gotic, catedrala romano-catolică Notre-Dame de Paris. Uriașa construcție, încărcată de spiritualitate și martoră a atâtor evenimente de-a lungul vremii,  îmi va provoca niște emoții și stări greu de anticipat…

Sigur va fi foarte aglomerat, circa 30.000 de oameni trec zilnic pe acolo, dar îmi doresc să am câteva minute bune ca să admir și fotografiez împrejurimile.

Oh, Champs-Élysées

Mai întâi, dă play mai jos și apoi continuă să citești. 🙂

Unde poți bea o cafea și să te gândești cât de grozavă e bătrâna Franță decât la o cafenea de pe Champs-Élysées? Deși prețurile sunt cam mari pentru buzunarul multora dintre noi, sunt sigur că merită măcar o plimbare pe bulevard și că experiența vizitării și cumpărării de mici suveniruri de la magazinele de pe Champs-Élysées va fi una deosebit de plăcută.

Cherchez la femme

Acum că am terminat cu vizitele, nu am cum să nu mă gândesc la ce se gândește orice băiat de 22 ani care vizitează Franța, și anume la… franțuzoiace. Nu stau extraordinar cu limba franceză, dar mi-am propus ca să cunosc cel puțin o fată în Paris, mai ales că franțuzoaicele sunt celebre pentru stilul lor debordând de eleganță, finețe și rafinament.

Acum vă rog să mă scuzați, am găsit pe Vola.ro un bilet fain cu Tarom. Și uite așa, susțin și economia românească, dar mă plimb prin Paris.

Intră pe Vola și cumpără bilet spre Paris!

Surse media: youtube / pixabay

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.