Timp Liber

8 destinatii din Romania pe care trebuie sa le vezi

8 destinatii din Romania pe care trebuie sa le vezi

Sunt cateva destinatii in Romania pe care trebuie sa le vezi. Romania este o tara care ascunde foarte multe locuri si nu este niciodata prea tarziu sa le descoperi. In cele de mai jos vei gasi cele mai frumoase destinatii pe care nu trebuie sa le ratezi.

Iata cele 8 destinatii pe care trebuie sa le vezi

Lacul Sfanta Ana, Harghita

Lacul Sfanta Ana este o rezervatie naturala si este singurul lac volcanic din Romania format pe fundul craterului. Acesta are o forma circulara si este inconjurat de o vegetatie bogata care ofera o priveliste de-a dreptul spectaculoasa.

Nivelul apei din acest lac nu scade niciodata cu toate ca nu este aprovizionat de niciun izor.

Rapa Rosie, Sebes

Rapa Rosie este o rezervatie geologica si floristica care este un monument natural din orasul Sebes. Acesta este o rapa care cuprinde o formatiune geologica iar rocile sunt formate dintr-un amestec de argila rosie.

Casada Bigar, Caras-Severin

Cascada Bigar este o destinatie speciala din tara si este considerata una dintre minunile naturale din Romania. Cascada este catalogata drept cea mai frumoasa cascada unica din lume. Apectul cascadei este unul de basm si te trimite cu gandul la un taram fermecat.

Cazanele Dunarii, Mehedinti,

Cazanele Dunarii sunt o portiune din fluviu la intersectarea Muntii Carpati care face separarea dintre granite Romaniei cu cea a Serbiei. Peisajul apei printre munti este unul superb si poti vedea chipul lui Decebal sculptat in stanca. Zona este plina de atractii turistice si de activitati de agrement precum plimbari cu barca.

Sinca Veche, Brasov

Sinca veche este o destinatie potrivita pentru o drumetie usoar. Aceasta este situata la 45 de kilometric de Brasov si este un lacas de cult cu o biserica ascunsa si sapata in piatra. Accesul in lacas se face printr-o padure dupa care printr-un tunel. Locul este incarcat cu o energie neobisnuit de speciala si iti ofera o senzatie de liniste si de reculegere.

Poiana Narciselor, Dumbrava Vadului

Poiana Narciselor este situata in judetul Brasov si este o rezervatie protejata. Aceasta este cea mai mare rezervatie protejata din Europa, intinzandu-se pe o suprafata de 400 de hectare. Florile inloresc in fiecare an iar culegerea lor este interzisa. Poaia este impresionant de frumoasa si este un loc relaxant de plimbare in care te poti bucura de peisaje superbe.

Trovantii, Costesti

Trovantii sunt niste formatiuni de gresie si nisip. Aceste minuni se datoreaza prezentei de apa calcaroasa din zon si sunt cunoscute ca niste “ pietre vii”. Le vei putea gasi la 15 kilometri de Horezu si este singurul loc in care poti gasi aceste pietre.

Pestera Polovragi, Gorj

Pestera Polovragi este situata in Muntii Capatanii iar accesul se face prin Cheile Oltetului. Se spune ca in aceasta pestera ar fi locuit Zamolxis, sfatuitorul si indrumatorul geto-dacilor. Legenda mai spune ca in pestere este ascunsa o comoara si ca toti cei care au pornit in cautarea acesteia au avut de-a face cu blestemul lui Zamolxis si au ramas blocati in pestera.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.