Nu ai nevoie de un expert că afli dacă pielea ta este uscată, dar un expert te poate ajuta să rezolvi această problemă. Găsești mai jos propuneri de tratament pentru piele uscată.
Cum afli dacă ai nevoie de tratament pentru piele uscată?
Uită-te după zone solzoase, dure pe picioare, spate, brațe sau talie. Acestea sunt zonele de care uiți atunci când îți hidratezi fața și mâinile, și pot prezenta mâncărime. Unele persoane chiar e scarpină până până la sânge pe aceste zone. Iar aceasta poate însemna chiar și o cicatrice permanentă.
Celălalt lucru de făcut este, baie sau dus cu apă călduță și săpun delicat. Folosește un săpun foarte ușor. În cazul în care pielea este uscată, stai departe de săpunuri antibacteriene puternice.
Sunt atât de multe lucruri pe care femeile le pot face pentru pielea uscată! A apărut o întreagă generație nouă de creme hidratante și produse de piele, disponibile pentru a le ajuta cu pielea uscată, astfel încât aceasta nu mai trebuie să fie o problemă.
Laptele este cel mai natural remediu împotriva pielii uscate
În cazul în care pielea uscată de iarnă îți provoacă senzații deranjante de mâncărime, du-te la frigider și ia un sfert de litru de lapte. Toarnă-l într-un bol și scufundă un prosop sau o bucată de tifon în laptele rece și apoi aplică-l pe pielea uscată timp de 5 minute. Laptele are proprietăți anti-inflamatorii, care calmează adesea mâncărimea. Poți lăsa peste noapte în lapte și câteva migdale.
Folosește uleiuri pentru a hidrata pielea
Dacă vrei să scapi rapid de pielea uscată, apelează la uleiul de aloe vera cu vitamina E. Acesta este extrem de hidratant, este și natural și este un deosebit tratament pentru piele uscată. Uleiul acesta nu doar că va îndepărta celulele moarte, dar are proprietatea de a hidrata, vindeca și îmbunătăți aspectul general al pielii. De asemenea, poți folosi și ulei de măsline.
Dacă ți-au apărut inflamații sau iritații pe suprafața pielii, poți folosi și mușețel. Acesta mai are și efectul de a revitaliza pielea și de a-i oferi o textură fină.
Mierea este un bun hidratant pentru piele
Mierea este foarte des întâlnită în produsele de îngrijire a pielii pentru că hidratează pielea, conține antioxidanți și are și proprietăți anti-microbiene. Încălzește ușor 2 linguri de miere și apoi aplic-o pe piele. Lasă 15 minute și îndepărtează mierea cu apă călduță. Vezi 4 măști de față cu miere.
Tratament eficient cu banane
Cel puțin o dată pe săptămână fă-ți un tratament cu banane. Pasează o banană coaptă și aplică pe zona afectată. Lasă aproximativ 10 minute și apoi îndepărtează cu apă caldă. Poți aplica banana pe față, pe brațe, pe picioare și unde mai ai piele uscată.
Lichidele (în special apa) sunt un element cheie în hidratarea pielii
Lichidele mențin organismul hidratat și pot remedia singure unele probleme ale pielii. Pe lângă aceasta, vei beneficia de o stare generală de sănătate vizibil îmbunătățită, Bea cel puțin 8 pahare de apă în fiecare zi. Vezi de ce să consumi dimineața apă caldă cu lămâie.
Folosește crema pe pielea umedă
Cel mai bun moment pentru a aplica pe față și corp crema sau uleiul pentru piele este cât pielea încă este umedă. Loțiunile hidratante au o formulă care face în așa fel încât sunt prinse în umezeală și nu se evaporă, menținând nivelul hidratării.
Alege întotdeauna săpunuri naturale
Deși primul instinct ar fi să alegi săpunuri care miros deosebit și conțin agenți puternici de curățare, dacă aveți deja pielea uscată, acest tip de săpunuri alcalinizează pielea, ceea ce înseamnă că pot îndepărta bariera naturală de protecție a pielii. Alege totuși săpunuri care nu au componente artificiale sau agenți posibil iritanți.
Consumă alimente bogate în acizi grași Omega 3
Aceștia ajută la întărirea barierei naturale de protecție a pielii. Printre alimentele bogate în acizi grași Omega 3 se numără peștii de apă rece (cum ar fi somonul, sardinele), nucile, uleiul de floarea soarelui și semințele de in.
Folosește un umidificator
Dacă în casă aerul este uscat și cald, acest lucru poate afecta pielea sensibilă și poate agrava uscăciunea și iritația pielii. Poți să îți cumperi un umidificator portabil, astfel îmbunătățind calitatea aerului din încăperi. Există o mare varietate de aparate de umidificare a aerului, așa că vei găsi cu siguranță unul care să fie potrivit bugetului și nevoilor tale. Asigură-te că menții aparatul curat pentru ca evita apariția de bacterii și fungi în interiorul acestuia.
Când trebuie să ajungeți la doctor
Dacă niciunul dintre remediile de acasă nu funcționează sau dacă pielea ta uscată sângerează sau devine excesiv de solzoasă, fă-ți imediat o programare la un dermatolog. Povestește doctorului și ce remedii ai folosit înainte de a ajunge la cabinet.
O vară minunată și hidratare plăcută! 🙂