Îmi plac produsele de îngrijire a pielii pe care le pot mânca! Iar unele dintre rețetele mele preferate de casă sunt câteva măşti de faţă cu miere.
De ce?
Mierea de albine brută a fost foarte apreciată pentru proprietățile sale de vindecare în civilizațiile antice. În tradițiile egiptene și Ayurveda, mierea a fost folosită pentru tratarea rănilor și a problemelor pielii.
Mierea simplă este minunată, dar, de asemenea, o poţi folosi în amestecuri cu alte ingrediente pentru a adapta masca la tipul tău unic de piele. Mai jos am adunat 4 rețete pentru măști de faţă cu miere concepute pentru anumite tipuri de piele. Ele sunt complet bazate pe produse alimentare și, probabil, ai cele mai multe dintre ingredientele din bucătăria ta chiar acum. Cool!
Reţete de măşti de faţă cu miere pe care le recomand
Mască cu miere pentru ten predispus la acnee
Mie mi se pare că mierea calmează complet pielea predispusă la acnee. De fapt, acesta este motivul pentru care am început să folosesc masca cu miere! Iată rețeta mea secretă:
3 lingurițe de miere
1/2 linguriță scorțișoară
Se amestecă mierea și scorțișoara împreună și se aplică pe față. Se lasă masca timp de 10-30 minute. Proprietățile antibacteriene ale mierii și scortişoarei sunt deosebit de benefice pentru un ten predispus la acnee.
Ai pielea sensibilă?
Scorțișoara, ocazional, poate fi iritantă în cazul pielii foarte sensibile, aşa că mai bine faci un test pe partea din spate a mâinii înainte să aplici masca pe faţă.
Pentru că scorțișoară este atât de puternică, aș recomanda să foloseşti această mască o dată pe săptămână, cel mult. Dacă vrei, poţi să utilizezi una dintre celelalte măști de miere, cele blânde, în alte zile.
Mască cu miere pentru ten uscat
1 linguriță piure de avocado
1 linguriță de iaurt simplu întreg lapte
1 linguriță de miere
Se amestecă ingredientele într-un castron mic pana se omogenizează. Se întinde amestecul pe faţă şi se lasă să stea timp de 20-30 minute înainte de a te spăla.
Grăsimile din avocado și întregul iaurt din lapte sunt profund hidratate la nivelul pielii, în timp ce acidul lactic din iaurt netezește pielea, rafinează porii și stimulează producția de colagen.
Această mască este bogată în vitamina B, vitamina E, vitamina A, vitamina D, calciu, zinc, cupru, mangan și magneziu. Este practic nutriție pentru faţa ta!
Poţi folosi această mască de mai multe ori pe săptămână, dacă doreşti. Este foarte blândă pentru tenul uscat.
Mască cu miere pentru piele sensibilă
2 lingurițe de miere
1 linguriță gel de aloe vera
Se amestecă aloe vera și mierea împreună și se aplică pe față. Lasă masca timp de aproximativ 10-20 de minute.
De ce îţi recomand o mască cu aloe vera?
Aloe vera calmează inflamația și calmează pielea, perfectă pentru femeile cu pielea sensibilă, iritată. Sunt bine cunoscute pentru beneficiile sale de calmare a arsurilor solare, dar aloe vera poate oferi, de asemenea, ajutor în cazul erupțiilor cutanate, veziculelor, pielii uscate, eczemelor, arsurilor minore și zgârieturilor. Este chiar cunoscută pentru capacitatea de a accelera vindecarea rănilor și pentru a preveni cicatricile.
Aceasta masca poate fi utilizată în fiecare zi, dacă doreşti.
Mască cu miere pentru cicatrice şi pete
2 lingurițe de miere
suc de lămâie 1/2 linguriță
Se amestecă sucul de lămâie și mierea și se aplică amestecul pe față. Se lasă să stea timp de 20-30 minute. Sucul de lămâie exfoliază pielea, luminează petele întunecate și face să dispară cicatricile.
Cât timp va trece până vei observa o diferență?
Pielea ta se va simți netedă și moale imediat, dar va fi nevoie de câteva aplicări pentru a observa o diferență reală în cazul cicatricilor şi petelor. Pe parcursul mai multor săptămâni și luni, este posibil să vezi o diferență izbitoare în aspectul pielii.
Sucul de lămâie este un ingredient puternic, astfel încât, în funcție de timp pielea ta, s-ar putea să doreşti să limitezi numărul de aplicări ale acestei măşti la 1-2 ori pe săptămână.
Cât de des le poţi folosi?
Eu folosesc o mască cu miere de mai multe ori pe săptămână şi am observat o îmbunătățire clară în tonul și fineţea pielii mele. Îmi place chiar mai mult pentru faptul că este total comestibilă și nu expune pielea mea la produse chimice găsite în cele mai multe produse cosmetice.
Acum, unele dintre rețetele de mai sus de măşti de faţă cu miere sunt mai puternice și trebuie utilizate doar de 1-2 ori pe săptămână. Pe altele le poţi utiliza zilnic. Fiecare reţetă are menţionată frecvența recomandată la final. 🙂
Frumuseţe cu bani puţini
În plus, aceste măști de faţă cu miere sunt foarte bune prietene cu portofelul tău! Chiar dacă utilizezi o miere de calitate premium, costul per mască este extrem de scăzut. Pa-pa! măşti scumpe din magazine! E timpul să ne întoarcem la natură.
Care este cea mai bună miere pentru o mască facială?
Orice miere necontrafăcută este bună dar preferata mea este cea brută, deoarece își păstrează mai multe dintre proprietățile sale de vindecare. O miere brută de calitate superioară a făcut pielea mea să strălucească într-un fel cum celelalte nu au reuşit! Deci, pentru a te bucura de beneficiile reale ale unei măști cu miere, utilizează cea mai bună miere pe care o găseşti.
Ai încercat vreodată o mască cu miere brută? Care sunt ingredientele tale preferate pentru măşti de faţă? Comentează mai jos!