Sănătate

5 motive să bei apă caldă cu lămâie dimineaţa

Vrei să renunţi la cafeaua de dimineață? Vrei să ai o piele mai curată şi mai luminoasă? Vrei să slăbești? O cană de apă caldă cu suc proaspăt de lămâie este alternativa ideală la care apelează mulţi nutriţionişti în fiecare zi – și nu este doar din cauza gustului! Ai mai jos 5 motive bine întemeiate pentru a adopta acest obicei ca parte a ritualului de dimineață.

Detoxifiere

O cană de apă cu lămâie te ajută să te detoxifiezi în fiecare zi: deşi lămâile pot părea destul de acide, totuşi este un aliment alcalin şi poate ajuta la echilibrarea pH-ul corpului tau; medicul internist si de medicina integrativă Dr. Frank Lipman este un susținător mare al consumului regulat de apă caldă cu lamaie, deoarece combinația trezește ficatul și elimină toxinele.

lemon-fruit-water-jug-81992

Sprijină digestia

Apa caldă cu lămâie trezeşte tractul digestiv. Această băutură simplă, dar puternică stimulează tractul gastro-intestinal, îmbunătățirnd capacitatea organismului de a absorbi nutrienţii pe tot parcursul zile şi ajutând alimentele să treacă cu ușurință prin sistemul digestiv.

Ajută la scădere în greutate

Sucul de lămâie conține pectină, o fibră solubilă, care a fost demonstrat pentru a ajuta în lupta pentru a pierde în greutate. Și dacă ai savurat o ceașcă de ceai cu zahăr sau miere în fiecare dimineață, această băutură va reduce din caloriile din dieta ta de zi cu zi.

pexels-photo (4)

Calmează un stomac supărat

Când te duci la culcare cu stomacul plin, dimineaţa te-ai putea confrunta cu arsuri la stomac sau cu o burtă balonată. Apa caldă îţi curăță sistemul, în timp ce flavonoidele din sucul de lămâie poate ajuta la reducerea acidităţii din stomac, astfel încât să te simți bine cât mai repede.

Stimulează sistemul imunitar

Lămâile sunt bogate în vitamina C și potasiu. Vitamina C este minunată pentru răceli, iar potasiul stimulează creierul și funcția nervilor și ajută la controlul tensiunii arteriale.

După cum am spus deja, rețeta este foarte simplă: o ceașcă de apă caldă (nu fierbinte) și sucul de la o jumătate de lămâie. Chiar dacă adopţi doar această practică de a bea o ceașcă de apă caldă cu lămâie dimineața timp de o lună acest lucru îţi poate schimba radical ziua. Nu fi surprinsă dacă vei începe să vezi dimineața într-o nouă lumină.

Bucură-te de fiecare dimineaţă din viaţa ta! 🙂

lemon-1198006_1920

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.