Beauty

5 trucuri pentru a avea o piele frumoasă vara asta

protecţie piele

Pentru multe persoane, bronzul este foarte important, iar vara este momentul perfect pentru a obține cel mai frumos bronz. Ideea de a obține un pic de culoare după o iarnă lungă în care pielea a fost albă, este extrem de tentantă. Cu toate acestea, ceea ce credeți că v-ar putea face pielea să arate frumos pe termen scurt, va avea cel mai probabil, efecte negative, pe termen lung.

La dermatolog, cea mai des menţionată idee de către pacienţi este aceea că ar fi dorit să fi avut mai multă grijă de pielea lor în tinereţe – să se ferească de soare, să folosească cu sfinţenie protecţie solară -, astfel încât să nu mai trebuiască să îşi facă probleme în legătură cu această chestiune mai târziu în viaţă.

Așa că, în această vară când te vei gândi cum să îţi menții pielea cu un aspect frumos, „bronzul” ar trebui să fie ultimul cuvânt care vine în minte. Iată cinci sfaturi despre cum să vă păstrați pielea frumoasă și în condiții de siguranță în această vară.

Foloseşte zilnic protecţie solară

Acest lucru ar trebui să fie ţinta numărul unu pe lista ta de vară. Purtarea de protecție solară este importantă tot timpul anului, dar mai ales în timpul verii, când razele UV sunt cele mai puternice. Se aplică de protecție solară în fiecare zi, chiar dacă vei ieşi afară doar pentru câteva minute. Chiar și un timp foarte scurt petrecut la soare poate avea efecte negative. Protecţia solară (SPF 30 sau mai mare) ar trebui să se aplice cu 30 de minute înainte de a părăsi casa. Aplică din nou la fiecare două ore (sau mai mult daca transpiri mult sau dacă intri în apă). Nu uita sa aplic protecție solară pe mâini, picioare, gât, urechi și buze. Amintiți-vă că fiecare arsură solară crește șansele de a contracta cancer de piele, iar purtarea de protecție solară în mod regulat te poate proteja în mare măsură de acest lucru.

protecţie solară

Scapă de obsesia de a fi bronzată

Așa cum am menționat mai înainte, comportamentul tău de acum va afecta aspectul pielii tale in viitor. Sigur, poate părea frumos ca pielea ta să aibă un pic de culoare, dar încearcă să te gândeşti la pielea ta peste 20 de ani,  la riduri, pete datorate vârstei, precum și alte probleme de sănătate pe care bronzul le poate cauza. Bronzul dureaza doar cateva zile, dar veți vedea efectele departe în viitor. În multe locuri din întreaga lume pielea albă se consideră a fi frumoasă (de fapt, există acolo tone produse pentru albirea pielii!). Doar gândește-te cât de invidioase vor ceilalţi peste 20 de ani când ei se vor plânge că au riduri, iar tu nu ai nici unul!

Hidratează-ţi pielea

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poţi face pentru pielea ta este să o menţii hidratată. Ţine minte că pielea nu va fi la fel de uscată vara cum este iarna, aşa că îţi recomandăm ca vara să foloseşti o loţiune hidratantă mai uşoară.

Menţine-ţi organismul hidratat

Este important să bei destulă apă, mai aes atunci când este foarte cald. Atunci când nu bei destulă apă, nu doar pielea ta va suferi, ci întreg organismul va resimţi lipsa apei. Nu te vei simţi bine şi nu vei arăta prea bine. Poartă cu tine o sticlă mare cu apă şi asigură-te că o consumi pe toată. ÎN FIECARE ZI.

machiaj natural

Alege un machiaj natural

Vara este momentul perfect pentru machiajul uşor, natural. Atunci când este foarte cald afară, machiajul are tendinţa de a se aduna sau de a se scurge, aşa că de ce să nu oferi ocazia pielii tale să respire pe durata întregii veri? Foloseşte o cremă hidratantă nuanţată care are şi SPF ( pe lângă protecţia solară obişnuită) şi puţină mascara şi eşti gata de plecare. Faţa ta se va simţi mai liberă şi mai fresh fără tonele de machiaj.

Vara aceasta concentrează-ţi rutina de frumuseţe pe protecţia pielii, hidratare şi un look natural. Nu doar că vei fi superbă vara aceasta, dar obiceiurile de protecţie a pielii formate acum îţi vor asigura un look sănătos şi tânăr pentru multe veri de acum înainte! Fii inteligentă atunci când e vorba de soare. Îţi promitem, peste 20 de ani îţi vei mulţumi pentru deciziile luate acum.

Sursă 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.