Culinar

Reţete creative – Cârnați altfel

rețete cu cârnați

Se poartă reinventarea preparatelor. Este la modă, este un curent tot mai mare, să iei produse banale şi să le dai noi utilizări. Eu vă prezint încercările mele de a fi creativă cu rețete cu cârnați. Pe lângă cârnat prăjit sau tocăniţă cu cârnat sau ciorbă, acesta este un produs destul de versatil.

Dar, mai bine hai să vedeţi şi voi cum m-am distrat eu în bucătărie.

Cârnați cu spaghete

Aceasta este una dintre cele mai amuzante reţete cu cârnați pe care le-am tot văzut în mediul online. Şi am trecut şi eu la probat.

Una bucată cârnat cu şuncă plus câteva fire de spaghete şi am trecut la treabă. Cârnatul se taie în bucăti relativ mari, apoi, cu grijă, spaghetele îşi fac loc. Eu am rupt câteva până mi-am dat seama cât de delicată  este treaba.

Când eşti mulţumită de numărul de spaghete din cârnat, le pui pe rând în oala cu apă care clocoteşte. Le pui pe rând şi aştepţi până când s-a înmuiat prima bucată cu spaghete, pentru a nu se rupe în oală spaghetele.

Le-am lăsat la fiert 20 de minute, pentru a fi sigură că se vor fierbe, dar partea din interiorul cârnatului, tot nu s-a fiert ca spaghetele din exterior. Nu au rămas tari, dar nici fierte nu erau.

Cum îi serveşti?

Cum pofteşte inima. Cu un pic de ulei de măsline şi oregano. Cu sos de rosii şi busuioc. Cu sos de gorgonzola. Doar alege şi dă-i bătaie cu degustarea.

Vezi aici cărți cu rețete culinare!

Cârnați caracatiţă

Una dintre cele mai haioase și mai delicioase reţete cu cârnați folosește cârnați cabanos, din aceia subţiri. Tai cârnatul în bucăţi destul de lungi, apoi crestat în patru până la mijlocul lungimii.

Aluatul de care avem nevoie pentru această reţetă este format din 1 ou, 5 linguri de făină, 100 ml de bere şi condimente. Acest aluat trebuie să aibă consistenţa unui aluat de clătite, dar un pic mai gros.

Dacă preferi carnatul la grătar aici găsești toate ustensilele necesare!

Se scufundă în acest aluat partea de cârnat care nu este crestată, apoi se trimite totul la o baie în ulei încins.

Cum îi serveşti?

La prăjire, cârnatul se transformă într-o mini-caracatiţă. Iar eu le-am făcut ochi şi gură, din brânză topită şi castravete şi măsline. Acest preparat poate fi un bun antreu. Iar dacă schimbi berea din aluat cu apă minerală, aceste caracatiţe pot fi un antreu tare apreciat de copii.

Aşadar, aceastea sunt cele două reţete creative ale mele, care implică cârnatul. Voi ce reţete creative aveţi?

 

21 Comentarii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.