Dragoste & Sex

5 lucruri pe care și le doresc cu adevărat bărbații

Deși suntem diferiți unii față de alții în ceea ce privește aspirațiile interioare, năzuințele, dorințele și percepția despre fericire, noi, bărbații, avem câteva lucruri pe care le vrem cu toată convingerea și după care alergăm întreaga viața. Sau, cel puțin, până le obținem și îndeplinim. Poate că nu avem întotdeauna șanse de reușită și nici măcar nu suntem conștienți de scopurile noastre, însă cu certitudine fiecare bărbat face tot posibilul ca următoarele lucruri ce vor fi listate să fie împlinite.

Bărbatul vrea să își satisfacă femeia

„Man’s greatest motivating force is his desire to please a woman!”- Napoleon Hill

Una dintre cele mai mari dorințe ale unui bărbat, poate cea mai arzătoare și pasională, este să o facă fericită și să o mulțumească pe femeia iubită. Acest scop este un rezervor interior neîncetat de energie și motivație. De îndată, orele de somn, orele de masă și chiar propria siguranță trec în planul secund, timp în care bărbatul face tot ce îi stă în putere, uneori chiar mai mult, doar pentru a vedea fericire pe chipul femeii iubite.

Probabil Darwin ar spune că e o chestiune ce ține de genetică, iar un psiholog al secolului  al XXI-lea ar afirma că ține de nevoia bărbaților de a-și simți validată propria valoare de a fi apreciați în lumea femeilor. Cert este că bărbații își doresc cu adevărat atenția femeilor în general și aprecierea și fericirea femeii iubite în special.

Bărbatul vrea să aibă succes. În orice

”The only place where success comes before work is in the dictionary.”- Vidal Sassoon

Succesul, deși văzut și înțeles diferit de fiecare, este căutat cu disperare de toți bărbații și îmbracă unele forme comune pentru toți: activități făcute din pasiune, care să te facă să te simți util, care să contribuie la propria dezvoltare și din care să câștigi bani.

Este foarte important să simți că faci parte din ceva mare, „mai mare decât tine”, cum spune Daniel Zărnescu, ceva care să îți ofere posibilitatea avansării financiare și profesionale, în funcție de propriile abilități. Acest lucru devine motivația de a deveni tot mai bun în ceea ce faci.

Bărbatul adoră să fie apreciat

“Appreciation is a wonderful thing. It makes what is excellent in others belong to us as well.”– François-Marie Arouet Voltaire

Oricâtă stimă de sine ar avea un bărbat și oricâtă siguranță că ceea ce face  este bine, el își va dori întotdeauna, chiar dacă nu va confirma prea ușor lucrul ăsta, aprecierea celor din jur. Până la urmă, toți ne dorim uneori laude, complimente, aprecieri, mai ales din partea celor apropiați.

Vrem să știm că ceea ce facem ajută și vrem din când în când să o auzim direct de la cei ajutați. Vrem să știm că femeia de lângă noi e fericită, că părinții sunt mândri, că prietenii se simt bine în preajma noastră, că ai noștri clienți sunt mulțumiți de serviciile prestate. Ne dorim uneori să auzim aceste lucruri.

Bărbatul vrea stabilitate ca să poată să își asume riscuri

„Don’t play for safety-it’s the most dangerous thing in the world.”-Hugh Walpole

Știm bine că în unele situații mai bine este dușmanul binelui, dar stă în natura umană ca întotdeauna să căutăm metode și surse noi de a deveni mai productivi,  mai puternici, mai influenți, mai bogați, mai liberi. Într-o lume în care nu există siguranță asupra lucrurilor exterioare și în care suntem obligați să acceptăm asumarea riscurilor ca monedă de schimb pentru progres, noi, bărbații, avem o puternică dorință interioară pentru siguranță.

Nu este vorba de teama de a ieși din zona de confort, ci despre stabilitate. Vrem stabilitate și armonie în viața familială (sau în relația de cuplu), în ceea ce privește situația financiară și, mai ales, în ceea ce înseamnă misiunea pe care ne-am   asumat-o în societate.  Avem nevoie de o stabilitate de bază ca să ne putem asuma riscuri.

Bărbații sunt niște copii

„Ce au în comun un trenuleț de jucărie și sânii unei femei? Au fost create pentru copii, dar tot bărbații se joacă cu ele.”

Există multe bancuri, glume, anecdote și răutăți cum că bărbații nu se maturizează niciodată, că degajă imaturitate în chestiunile serioase. Deși există o parte de adevăr, perfect explicabilă științific, nu asta îmi propun să abordez în acest paragraf, ci dorința bărbaților, indiferent de vârstă, de a se juca, de „a da în mintea copiilor”, că doar e important să rămânem copii întreaga viață, nu?

Ei bine, nu contează că vârsta din buletin e de adult, nu contează că venim seara după 8-9 ore de job, unii dintre noi ne așezăm frumos la PC și petrecem o parte a timpului jucând jocuri video. Ceilalți bărbați nu fac asta. Nu. Ei își admiră colecția de mașinuțe de epocă, de timbre sau de articole din diverse teme. Așa cum zice o altă glumă răutăcioasă,

”gândirea bărbaților rămâne aceeași ca în copilărie, doar jucăriile se schimbă”.

Află cum să îți condimentezi relația citind mai multe articole de aici.

George

4 Comentarii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.