Carieră

Echilibrul dimineţii la fântână

Uneori poate fi atât de grea dimineața! Mai ales dacă te aşteaptă o zi importantă la birou şi tu nu ți-ai găsit acel echilbru al dimineţii. Unii îl numesc „ying și yang”, alţii îl numesc ”E gata cafeaua?”

Fie că te chinui să o faci acasă şi o consumi pe drum, fie că o cumperi de la colţ, fie că aştepţi să ajungi la birou şi să savurezi acea cană de cafea perfectă, nu eşti singura care acordă o mare importanţă cafelei. Suntem multe!

Dar, stai să vezi când îți pot sări în ajutor chiar apa și cafeaua, în moduri în care nici nu te-ai aștepta!

Femeia modernă, manager de birou

Ca manager trebuie să te gândești la multe aspecte în ceea ce priveşte echipa ta. Să faci tot posibilul ca mintea să le stea la atribuţiunile date, nu la chestiuni administrative, cum ar fi aprovizionarea cu cafeaua preferată. Deşi bucătăria companiei este bine dotată, peste tot sunt pungi cu cafeaua preferată a fiecăruia. Iar cafeaua oferită de companie nu este mereu pe stocul magazinelor.

Da, poate fi un lucru ciudat să menţionez aceste aspecte când vorbesc de femeia modernă care este manager de birou. Dar cam cât de repede credeţi că se decide o femeie asupra unui lucru aşa important cum este cafeaua pentru clienți și angajaţi?!

Pe lângă faptul că trebuie să facă faţă de două ori mai bine şi mai repede sarcinilor trasate de superiori, doar fiindcă este femeie manager, angajaţii au şi alte aşteptări de la ea.

Pauza de cafea poate fi benefică firmei

Nu de puține ori, în aceste pauze s-au născut idei măreţe; de cele mai multe ori benefice companiei. Aşa că, în această pauză trebuie să ne concentrăm pe a savura delicioasa băutură, nu pe procesul de preparare în sine. Cu atât mai puțin pe asamblarea aparatului, curăţenia de după prepararea cafelei sau fuga la magazin pentru aprovizionare cu cafea.

Cum ajungi să fii apreciată datorită cafelei

Firma la care am lucrat ca manager de birou, era pe cale să semneze un contract important de publicitate. Mai trebuia să ne întâlnim de câteva ori pentru a pune la punct ultimele detalii. Condiţiile și clauzele s-au discutat online, aşa că era important acum să facem figură bună în faţa reprezentanţilor companiei.

Întâlnirea era de la ora 8:30 dimineaţa. Am reuşit să mă trezesc devreme şi să merg la birou înaintea tuturor pentru a face ultimele pregătiri.

Dacă prezentarea proiectului era în stare excelentă, protocolul era vraişte. Aveam doar apă. Atât. Fără cafea, fără gustărele. Ştiu, nu toată lumea serveşte, dar cafeaua la acea oră era importantă.

A trebuit să trimit echipa biroului la vânat de cafea pentru aparatul acela sofisticat, în loc să ne pregătim de prezentare. Am primit cafeau cu 10 minute înainte de întâlnire. Am sărit peste ora de cardio de la sală din acea zi; făcusem destulă mişcare din cauza întâlnirii de dimineaţă… Întâlnirea a decurs bine şi a mai rămas de rezolvat doar semnarea actelor, în următoarea zi, la aceeaşi oră.

Mai hotărâtă ca atunci, nu cred să fi fost vreodată. Am pus mâna pe telefon şi am căutat oferte pentru un pachet complet de cafea la pachet.

Am scos din funcţiune aparatul sofisticat al companiei, am ascuns toată cafeaua rămasă şi m-am bucurat de atunci de cafea bună, fără stres, fără griji. Iar întâlnirea de a doua zi a decurs şi mai bine, fiindcă nu mai eram aşa stresată de dimineaţă. Totul a decurs ca uns și am încheiat o colaborare din care firma noastră a avut numai de câștigat.

Vă daţi seama ce impresie lăsam asupra partenerilor noștri dacă nu puteam să îi servim măcar cu niște cafea la întâlnirea de la prima oră a dimineții?

Echilibrul dimineţii ne este asigurat

Pentru cafengii companiei, este musai ca managerul să aibă grijă de ei şi să aleagă un furnizor de cafea pe măsură, unul care să le dea acel zvâc oamenilor chiar şi după prima înghiţitură. Noi propunem o cafea cu gust deplin şi prospeţime, un răsfăț pentru papilele angajaţilor care, din când în când, lasă cafeaua să îi inspire sau să îi motiveze într-o zi de lucru.

Pe lângă acestea, trebuie să recunoaștem, cafeaua este un element care invită oamenii la socializare. În oraş, acasă sau la birou, doi oameni având o cană de cafea în mână, parcă socializează altfel.

Dimineaţa, poate fi un fel de “bună dimineaţa” când doi colegi se întâlnesc şi savurează câte o ceaşcă de cafea fiecare, înainte ca ziua de lucru să înceapă.

Voi cum vă găsiţi echilibrul dimineţii? 🙂

 

2 Comentarii

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.