Familie

Cum isi exerseaza dictia copiii vedetelor de teatru si film?

execitii dictie copii

Vedetele de teatru si film stiu cat de importanta este dictia si folosesc tot felul de exercitii pentru a-si invata copiii trucurile pe care le cunosc pentru o vorbire cat mai corecta isi grava. De altfel, comunicarea intre persoane este una dintre cele mai importante baze ale societatii din ziua de azi. Rezolvarea problemelor, a conflictelor, dar si legarea prieteniilor si nu numai, pot fi realizate doar prin purtarea unui dialog, indiferent de varsta. Insa, atunci cand aceasta discutie nu se realizeaza intr-un mod clar, mesajul transmis poate avea de suferit si pot exista neintelegeri. Logopezii de la Priority Clinic ne arata ce exercitii de dictie sunt atat de populare incat si actorii le folosesc cu succes pentru copiii lor.

Ori ce copil merita sa creasca sanatos si fericit, intr-un mod armonios. Insa, in anumite cazuri se intampla ca cel mic sa aiba o tulburare de limbaj la varste fragede. Cand copilul are un vocabular limitat sau o dictie problematica, este indicat ca parintii sa apeleze la logopezi acreditati pentru o consultatie.

Ce exercitii de dictie fac chiar si copiii actorilor?

Actorii de film si teatru au o dictie impecabila si isi doresc sa transmita aceasta abilitate copiilor lor. In acest sens, iata cateva exercitii de dictie eficiente, cu rezultate vizibile pentru o pronuntie mai clara.

Poezii de logopedie

Poeziile de logopedie sunt realizate in asa fel incat sa consolideze si sa fixeze pronuntarea anumitor litere problematice. De exemplu, pentru pronuntarea sunetelor CE – CI, poezia Ariciul este potrivita in acest caz.
Ariciul
Un arici cu tepii mici
Si un bot catifelat
Langa gard s-a tupilat
Necajit si suparat
Ca l-a plouat.
Mai arici cu tepii mici
Hai in casa la caldura
Unde nimeni nu te fura
Sus dupa cuptor sa stai
Sa nu capeti guturai.

Exercitii de logopedie

Exercitiile de logopedie sunt faimoase si sunt folosite atat de copii, cat si de adulti pentru a exersa dictia si pronuntia. Actorii folosesc adesea aceste exercitii pentru a exersa o vorbire clara si fluenta. Cateva exemple populare din acestea sunt:

  • Sase sasi in sase saci.
  • Capra calca-n piatra, piatra crapa-n patru; Crapa-i-ar capul caprei, precum a crapat piatra-n patru.
  • Este pestrita prepelita pestrita, dar mai pestriti sunt puii prepelitei pestrite.

Jocuri de logopedie pentru copii

Jocurile sunt unele dintre cele mai preferate moduri ale copiilor de a invata. Cu ajutorul unui logoped acreditat, un grup de copii poate participa la jocuri speciale ce vor imbunatatii efectiv pronuntia, in cel mai distractiv mod. Jocuri precum telefonul fara fir, repeta dupa mine si multe altele, ii vor face sa se implice, sa se amuze si sa invete mai eficient.

Logopezi acreditati pentru o dictie de invidiat

Logopezii de pe Priority Clinic recomanda parintilor care observa ca cel mic se balbaie, are probleme de pronuntie sau de exprimare, sa vina cu acesta la o consultatie pentru a determina problema si a-l ajuta sa treaca peste aceasta dificultate. Exercitiile de mai sus, pe care le folosesc chiar si vedetele de teatru si film cu ai lor copii, au rezultate eficiente pentru o pronuntie clara si o dictie impecabila.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.