Familie

Motivele pentru care este indicat sa te joci cu copilul tau

Motivele pentru care este indicat sa te joci cu copilul tau

Jocul este foarte important pentru dezvoltarea copilului. Pe langa asta sunt  multe alte motive pentru care trebuie sa te joci cu copilul tau. Doar asa cel mic va putea explora si va putea sa isi testeze propriile limite.

Joaca este o activitate pe care cel mic o incepe de la o varsta frageda. Cel mic adora sa testeze fel de fel de jucarii si sa petreaca cat mai mult timp alaturi de tine. Copiii au nevoie sa se joace atat cu alti copii cat si cu parintii.

  Motivele pentru care este bine sa te joci cu copilul tau

Jocurile creeaza o legatura intre parinti si copii

Sa te joci impreuna cu cel mic este cea mai sigura cale prin care te poti apropia mai mult de copilul tau. Aceasta este un mijloc prin care ii poti arata copilului tau ca este mai iubit si mai apreciat si ca va leaga o relatie bazata pe prietenie. Vei vedea ca cel mic va vorbi fel de fel de probleme cu tine si in plus este un mijloc bun de a reduce stresul.

Copiii isi descopera prin joc toate pasiunile

Copii sunt mult mai fericiti in timp ce se joaca si isi descopera noile interese. In plus acesta poate descoperi ca are talent la actorie, la desen sau chiar la muzica. Vei vedea cum prin joaca ca explora si isi va dezvolta abilitati care ii vor fi utile pe viitor.

Prin joaca va invata sa fie corect

Un copil doar prin joaca va invata cum sa depaseasca anumite situatii. Acesta va descoperi ce inseamna ca castige sau cum sa piarda. In plus va fi constient despre ce inseamna un joc corect si cum trebuie sa munceasca pentru a obtine tot ceea ce isi doreste.  In plus, va mai invata cum sa imparta responsabilitatile astfel incat sa isi atinga toate scopurile.

Isi va dezvolta abilitatile de comunicare

Jocul il face pe cel mic sa relationeze mai bine cu ceilalti. In plus veti petrece mai mult timp impreuna iar asta inseamna ca va lega legaturi stranse cu persoanele din jurul lui si va invata cum sa comunice pentru a avea parte de un joc frumos. Copilul tau va putea lega si prietenii printr-o simpla joaca cu alti copiii de-o varsta cu el.

Joaca este buna pentru sanatate

Un copil fericit este un copil sanatos. Activitatile distractive au un rol foarte important in dezvoltarea copilului tau. Sportul este la fel de important in dezvoltarea copilului si este recomandat sa aveti parte de cat mai multe activitati impreuna. Puteti merge sa alergati prin parc, plimbari cu bicicleta sau sa va jucati impreuna ori de cate ori aveti ocazia.

Toti copiii ar trebui sa aiba cat mai multe activitati interesante cu parintii. Jocurile dar si jucariile au rolul de a modela si de a dezvolta imaginatia si mintea copilului. Trebuie sa dai dovada de toleranta si de rabdare in tot ceea ce faci astfel incat cel mic sa inteleaga ce are de facut pentru a avea parte de un joc placut.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.