Casă & Gradină

Cum alegi cele mai bune comode pentru casa ta

Cum alegi cele mai bune comode pentru casa ta

O comodă este modalitatea perfectă de a-ți amplifica decorul camerei. Are atât de multe funcționalități, de la adăugarea noțiunii de finisare a designului tău interior până la oferirea unei soluții practice de depozitare. O comodă este o piesă de bază și ar trebui să te gândești bine ce ar trebui să ai în vedere, înainte de a o cumpăra. Comoda cu sertare este soluția perfectă de depozitare pentru multe nevoi diferite și oferă o completare esențială pentru casa ta. O poți folosi pentru a-ți menține articolele vestimentare perfect organizate.

O comodă elegantă poate adăuga un punct focal uimitor dormitorului tău, în special într-o cameră în care există dulapuri încorporate și puține alte obiecte de mobilier. Dacă îți dorești să cumperi o comodă, dar nu știi cum să o alegi pe cea potrivită pentru casa ta, am pregătit pentru tine câteva sfaturi. Mai jos, îți prezentăm o serie de factori pe care trebuie să îi iei în considerare atunci când alegi comoda perfectă pentru a răspunde nevoilor tale de depozitare:

Care sunt dimensiunile potrivite pentru o comodă?

Prima considerație pentru comoda ta este dimensiunea de care ai nevoie. Într-o cameră mică, caută o comodă înaltă și subțire, care să nu iasă prea în afară față de perete, dar care să îți ofere mult spațiu de depozitare. Comodele subțiri pot fi destul de înguste, așa că verifică lățimea și asigură-te că aceasta este potrivită pentru ceea ce intenționezi să pui în sertare. De asemenea, trebuie să iei în considerare și adâncimea sertarelor – dacă, de exemplu, dorești să depozitezi lucruri voluminoase, sertarele foarte puțin adânci nu vor fi potrivite.

Dacă vrei să montezi o comodă în camera unui copil, ia în considerare ce înălțime va trebui să aibă comoda pentru ca cel mic să poată ajunge confortabil în sertarul de sus. Un set de sertare joase va fi mai ușor de atins și mai puțin probabil să se răstoarne dacă copilul tău decide să se urce pe el. Este indicat să fixezi oricum sertarele de perete pentru a evita orice accident. Evită să plasezi sertarele sub o fereastră unde ar putea fi folosite pentru a se urca pe ele.

O comodă joasă poate fi o opțiune atractivă și pentru copiii mai mari și pentru adulți. Nu ocupă mult spațiu pe perete, așa că poți plasa rafturi și unități de rafturi deasupra lor. De obicei, asemenea comode vor fi mult mai largi decât un dulap obișnuit, făcându-le perfecte pentru pături și alte articole mai mari sau mai voluminoase. Unele nu au picioare, fiind montate fix pe podea, ceea ce maximizează spațiul și evită acumularea de praf dedesubt.

Înainte de a cumpăra comoda, verifică spațiul disponibil și asigură-te că există suficient spațiu pentru a trece pe lângă ea fără să te lovești de colțuri. Amintește-ți că uneori te vei plimba prin cameră în întuneric, așa că lasă mult spațiu!

Ce caracteristici trebuie să aibă comoda perfectă pentru casa mea?

Unele comode au caracteristici suplimentare care pot fi cu adevărat utile într-o casă aglomerată. De exemplu, mai degrabă decât picioare, acestea pot avea roți care facilitează mișcarea lor atunci când faci curat sau reorganizezi camera. Alte comode au un blat de sticlă, ceea ce este o idee excelentă pentru a le împiedica să se zgârie sau să se păteze.

Cu toate acestea, blatul de sticlă este rar fixat, așa că evită-le în camera unui copil, deoarece s-ar putea desprinde. De asemenea, sticla este uneori plasată pe tampoane mici pentru a ajuta la menținerea acesteia în poziție și acestea pot prezenta un pericol de sufocare pentru un copil mic.

Ce stil de comodă ar trebui să aleg?

S-ar putea să vrei să te uiți prin cameră la celelalte piese de mobilier și să încerci să asortezi comoda cât mai aproape de ceea ce ai deja. Alternativ, ai putea decide asupra unui stil complet diferit care să atragă atenția. Unele stiluri funcționează foarte bine, indiferent de ce alt mobilier ai în casă – acestea sunt de obicei modele simple, care nu sunt nici prea moderne, nici deosebit de tradiționale.

Care este cel mai bun material pentru comodă?

Există o mulțime de materiale diferite din care să alegi și câteva considerații care depășesc gustul personal. În primul rând, dacă ești în căutarea unei comode din lemn, ai de ales dintre laminat sau lemn masiv. Lemnul masiv tinde să fie puțin mai scump, dar în mod natural va dura mult mai mult.

Într-o cameră mică, sertarele cu oglindă pot părea mai puțin impunătoare, deoarece pur și simplu reflectă ceea ce este în jurul lor și nu par să ocupe spațiu. Evită-le totuși în camera unui copil, deoarece vor trebui curățate regulat de amprente. Un set de sertare lucioase va funcționa mult mai bine, oferind o suprafață curată, care va arăta în continuare bine chiar dacă nu este impecabilă.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.