Casă & Gradină

Canapeaua perfectă din livingul tău

design

Vrei o canapea potrivită cu nevoile şi cu gustul tău? Aceasta este una dintre cele mai importante decizii legate de mobilă pe care le veți lua. “Canapeaua este de cele mai multe ori piesa de mobilă statement”, spune Noa Santos, co-fondatorul unei firme de design interior din New York.

De unde începi?

Atunci când începi să realizezi conceptul living-ului, de obicei începi cu canapeaua. Există probabil 100 de măsuțe de cafea pe care le placi, dar doar 6-7 canapele care îți plac cu adevarat.

Când alegi canapeaua, trebuie sa te gândești la stilul tău de viaţă și să cumperi o canapea potrivită cu acel stil de viaţă. Dacă îți place să te uiți la filme seara, atunci trebuie să îți cumperi una care are spătarul cu perne multe, pentru a sta confortabil. Dacă îți place să organizezi petreceri, atunci îți trebuie ceva cool, sexy și ușor de curățat.

perne decorative

Ce urmează?

Apoi, în funcție de cât timp petreci pe canapea, te hotărăști și la mărimea acesteia. Dacă nu stai foarte mult, atunci este de ajuns o canapea cu 2 locuri. Dar dacă iți place să te relaxezi timp îndelungat pe ea, atunci trebuie să te asiguri că ai destul loc să iți întinzi picioarele.

Intră aici și alege-ți canapeaua preferată!

De asemenea, trebuie să iei în considerație și mărimea camerei. Canapeaua poate fi prea mare dacă nu mai e loc de un alt scaun. Dacă tavanul este jos și vrei să dai impresia unei camere mari, spațioase, alege o canapea scurtă, mai modernă. În living-urile mici, dacă dorești ca încăperea să pară mai lejeră, atunci cumpără una cu picioare de lemn sau metal şi lasă puţin covor să se vadă.

canapea

Dacă iubeşti o anumită culoare și ştii că o veţi adora mereu, atunci alege canapeaua în culoarea respectivă și fă din canapea piesa centrală a camerei. În restul încăperii, ori foloseşti culori neutre pentru a scoate în evidenţă canapeaua, ori preiei nuanța și faci din respectiva culoare tema încăperii.

Ce fel de material?

living

În ceea ce privește materialul, alege pielea sau bumbacul tratat pentru că nu sunt pretențioase. Un alt material ușor de întreținut este catifeaua și în plus, este un material mai luxos.

O altă idee de reținut este ca în loc să cumperi o canapea cu bancheta formată dintr-o singură pernă lungă, mai bine alegi una cu mai multe perne, pentru a le putea schimba între ele și a evita formarea de încrețituri sau tasări în anumite zone.

Dacă nu îţi permiţi o canapea încă si te-ai săturat de canapeaua ta, atunci aruncă mai multe perne pe ea și astfel ii vei da un aer fresh.

fresh

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.