Casă & Gradină

5 tipuri de decorațiuni vii pentru casa ta

Ce ar fi o casă fără plante de grădină? Dar ce te faci dacă nu dispui de prea mult loc unde să pui toate acele plante care ar da un aer cald și primitor căminului tău? Dacă locuiești la bloc și nu ai grădină? Te gândești la soluții alternative, care au la bază economia de spațiu. Haideți să vedem ce propuneri avem noi în special pentru locuințele de la bloc, dar, de ce nu, și pentru case pe pământ.

Plantele aeriene

plante aeriene

Nu ai timp destul nici să dormi, darămite să îngrijești plante de apartament? Sau poate că ești o persoană aeriană și uiți să le uzi? Nici o problemă! Soluția este să îți umpli casa cu plante aeriene. Se îngrijesc singure. Parol! Nu au nevoie de pământ pentru că se hrănesc cu praful din încăperea unde se află, le poți pulveriza cu apă și le poți pune oriunde: pe pereți, de tavan (dacă le atârnați de fir de pescuit veți crea iluzia unor plante care plutesc), pe mobilă sau unde îți pare că se potrivesc mai bine.

Terariile

O altă variantă puțin pretențioasă sunt aceste terarii. Ce sunt? Sunt niște aranjamente mixte făcute în vase de sticlă de diverse dimensiuni și forme. Mixul este format, în general din plante, mușchi de pământ, nisip, pietre, conuri și alte elemente din natură. Poți realiza un astfel de aranjament chiar tu, dacă ai un simț estetic dezvoltat și dacă ai răbdare multă. Dacă nu, există întotdeauna site-uri de pe care poți să le cumperi de-a gata. Efectul este garantat! 🙂

Tablouri vii din plante

Doar arată ca niște tablouri, dar sunt niște recipiente inteligente pentru a susține plantele pe verticală. Au rame groase pentru a ascunde rezervorul de apă și substratul hrănitor pentru plante.

Nu va trebui să uzi direct plantele, ci să pui apă în rezervorul din ramă și restul lași în seama plantelor. Ai și un indicator care îți spune câtă apă mai este în rezervor.

Cu tablourile astea economisești spațiu pe podea. Apoi, mai beneficiezi și de prospețime pentru că plantele curăță aerul. Apoi, îți surprinzi prietenii cu ceva inedit.

Grădinile tale verticale

Ce spui dacă ți-ai decora pereții cu altceva decât obișnuitele tablouri sau fotografii? Umple un perete cu plante. Pe lângă că arată foarte bine, mai și îmbunătățeșc calitatea mediului din interior.

Cum uzi pereții aceștia verzi? Au un sistem inteligent de irigare pe bază de recircularea apei. În plus, plantele nu se vor înmulți sau reînnoi, așa că nu sunt probleme pentru alergici. Dacă alegi mușchi sau licheni, nu ai mult de lucru la ei pentru că nu sunt pretențioși și mai absorb și plusul de umiditate.

Jardiniere din obiecte vechi

De ce să nu te folosești de obiecte vechi pentru a da un aer interesant balconului tău? Fie că sunt chiuvete vechi, stropitori, cauciucuri auto sau orice alt obiect care se pretează la a fi transformat în jardinieră, toate îți vor înveseli zilele.

Dacă ai o bicicletă veche, poți umple coșul acesteia cu plante. Și dacă are 2 coșuri, unul în față și unul în spate este și mai bine! Plus că, dacă o vopsești în culori vii, ziua ta va fi mai frumoasă de îndată ce privirea ți se va odihni pe ea.

Ce părere aveți de ideile noastre? Vă plac? Aveți și altele, la fel de interesante? 🙂

3 Comentarii

  • Imi plac florile foarte mult, chiar ma gandesc sa achiziționeze un teatru si sa imi fac un tablou cu muschi de pământ

  • Ador tipul acesta de decoratiuni vii, nu doar că sunt foarte frumoase si deosebite din punct de vedere estetic, dar imbunatatesc si calitatea aerului. Imi doresc foarte mult un tablou viu, mi se pare cea mai ingenioasa idee, dar trebuie sa gasesc si locul potrivit in casa.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.