Casă & Gradină

5 decoraţiuni interioare care pot schimba aspectul casei tale

casă cămin

Dacă te-ai plictisit de interiorul camerelor tale, dar bugetul actual nu iţi permite să achiziţionezi mobilier nou, poţi cu uşurinţă să aduci un aer nou prin folosirea unor decoraţiuni interioare. Acestea nu trebuie să fie neapărat scumpe, întrucât poţi găsi piese ce nu depăşesc 50 Ron.  În piaţă există o varietate mare de decoraţiuni; important este să le alegi pe cele care pot transforma o încăpere obişnuită într-o camera ce ar merita să fie coperta revistelor de specialitate. Iata câteva sugestii:

1. Pernele în culori neutre sau în culori puternice

decoraţiuni

Pernele de diferite forme şi culori pot schimba foarte uşor  aspectul monoton al unei camere. Pentru a nu greşi în amenajarea livingului sau dormitorului, poţi folosi perne în culori neutre (ivoire, bej, gri). Dacă totuşi mobilierul este unul sobru, poţi alege să însufleţeşti încaparea prin folosirea unor perne în culori puternice sau cu imprimeuri diferite. Cel mai simplu este să foloseşti nuanţe derivate din aceeaşi culoare.

2. Corpuri de iluminat în funcţie de încăpere

lustră decoraţiuni interioare

Iluminatul corect al unei încăperi ţine cont de activităţile care se desfăşoară acolo, de atmosfera pe care vrei să o creezi. Trebuie să ai grijă că indiferent dacă alegi o lustră, plafonieră, candelabru, veioză sau spoturi, să creezi o lumină uniformă, iar intensitatea acesteia să poată fi reglată.

3. Oglinzile crează impresia unui spaţiu larg

design interior

Asemenea geamurilor, oglinzile aduc un plus de lumină încăperilor în care sunt montate. Nu este necesar să agăţi oglinzi mari pe pereţi, poţi alege unele de dimensiuni mici care sa creeze idea unui spaţiu mai mare.

4. Vazele ca decoraţiuni interioare

design interior

Când spunem vaze, ne gândim cu siguranţă la obiectele de decor, care stau pe mobilierul din living sau pe măsuţa din hol, dar ne putem îndrepta atenţia către vazele mari, ce pot sta direct pe podea. Acestea pot transforma colţul  singuratic al unei încăperi în centrul de atracţie al camerei.

5. Stikere decorative pentru pereţi

fluturi

Personalizarea pereţilor cu stikere decorative este modalitatea cea mai la îndemână. Sunt ieftine, uşor de lipit şi ai o varietate de unde poţi alege, de la stikere cu mesaj, la stikere cu flori, păsări. Aşa că sigurul lucru greu pe care îl ai de facut este sa te poţi decide asupra modelului şi culorilor.

Acum că ştii mai multe despre decoraţiunile interioare, nu mai altceva de făcut decât să începi să cauţi obiectele care se potrivesc personalităţii şi gusturilor tale. Mult success în amenajare! Poți citi aici despre decorațiunile vii, care pot da viață locuinței tale. 🙂

 

2 Comentarii

  • Felicitari pentru un articol plin de sfaturi utile!
    E de mare ajutor mai ales celor care sunt in cautarea unor inspiratii pentru decorarea casei. Impreuna cu sotul cand ne-am mutat in Cosmopolis, am tinut sa amenajat casa cu mult bun gust astfel incat sa nu devina kitsch. EL este un pic mai comod, si a vrut sa mearga pe culori neutre. Am acceptat dorinta lui , insa am ales un mobilier sobru, iar accesoriile decorative ca de exemplu pernele, lampile, veiozele le am ales eu, astfel incat sa schimbe aspectul monoton al camerei.A iesit un apartament dragut,cu mult gust si elegant zic eu doar prin practicarea a cateva sfaturi regasite si aici.

    • Mulțumesc pentru apreciere! În arhiva chantel.ro, secțiunea Casă & Grădină puteți găsi și alte sfaturi utile. Urmează noi articole pe care vă invit să le citiți. 🙂
      Așteptăm să ne trimiteți câteva poze din apartamentul decorat de dumneavoastră! 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.