Timp Liber

Top 3 orașe europene de vizitat anul acesta

tur orașe europene

Pentru că deja a început vremea concediilor și, prin urmare, al călătoriilor, ne-am gândit să te ajutăm să îți faci concediul altfel. Uite care sunt cele mai frumoase orașe europene pe care nu trebuie sa le ratezi în escapadele viitoare.

Londra, Paris şi Roma cu siguranţă fac parte din top 3 oraşe europene de vizitat în orice vară, dar oh, cât de frumoase sunt multe alte oraşe ale Europei! Hai să descoperim câteva mai puțin populare, deşi sunt la fel de frumoase.

Pe Vola.ro găsești vacanțe la prețuri reduse – poti cumpăra de aici!

Lisabona, Portugalia

city break

Pentru cei pasionaţi de muzee, în special cele maritime, Lisabona este capitala care ştie cum să-şi pună în evidenţă istoria şi cultura portugheză. Când ajungi acolo, te laşi fermecat de arhitectura de piatră impunătoare şi te poti răcori în locul unde râul Tagus se varsă în oceanul Atlantic.

Să nu uitaţi să vizitaţi:

 • Casa-Museu Dr. Anastácio Gonçalves  pentru o explozie de culoare exprimată prin artă;
 • Muzeul Maritim pregătit atât pentru cei mici cât şi pentru cei mari;
 • Oceanarium Lisabona este cel mai mare acvariu acoperit din Europa;
 • Muzeul national Aluzejo este…pe scurt: muzeul national de artă pe faianţă. Poate sună ciudat, dar este mai interesant decât ne putem imagina.

Istanbul, Turcia

sejur vacanță

Moscheele, bazarurile şi băile Turceşti (cunoscute şi sub denumirea de hammam) ţi-ar putea ocupa foarte uşor toată perioada excursiei. Unirea celor două continente Europa-Asia în Istanbul îţi face simţită prezenţa prin diversitatea înfloritoare a oraşului: arhitectură ce-ţi taie respiraţia, covoare colorate lucrate manual, pânze şi mătăsuri de toate felurile, inclusiv viaţa de noapte petrecută în stil occidental.

Obligatoriu de vizitat:

 • Marele bazar – haine, condimente, decoraţiuni de interior: orice ai vrea să cumperi, îţi recomand să negociezi preţul. Cu o negociere bună îţi poţi cumpăra dublu faţă de cât îţi ropun ei ca preţ iniţial;
 • Moscheea Suleymaniye – intrarea este liberă, nu vă lăsaţi păcăliţi de negociatorii de la intrare care-ţi sugerează o intrare mai rapidă pentru un preţ „convenabil”;
 • Muzeul Kariye – printre singurele muzee care nu-ţi dau impresia că este muzeu şi nu te plictiseşti uitandu-te pe pereţi;
 • Piaţa Taksim – pune-te în şoşonii unui turc şi petrece-ţi timpul liber în piaţeta Taksim, unde toată lumea se relaxează şi socializează într-un mediu foarte prietenos.

Dubrovnik, Croaţia

europa concediu

Numai traseul până acolo merită parcurs cu maşina şi câţiva prieteni.

Este unul dintre cele mai frumoase oraşe-cetate din lume! Face parte din patrimoniul UNESCO şi este vizitat de mii de turişti pentru peisajele minunate înconjurătoare cetăţii şi pentru simplul fapt că este un oraş prietenos pietonilor, nu maşinilor. Arhitectura abundă în biserici construite în stilul baroc (ştim ce îl reprezintă din articolul de aici –obține o întâlnire cu ajutorul picturii), palate aristocrate şi fortificaţii medievale. Toate acestea sunt presărate cu nisip şi mare azurie.

Poţi pleca de acolo doar după ce ai vizitat:

 • Un tur pe zidurile cetăţii;
 • Centrul vechi;
 • Insula Lokrum;
 • Fântâna Onophrian.

Tu ce top 3 cu oraşe europene ţi-ai făcut până acum? Ce orașe ai vrea să vizitezi și nu ai apucat încă? Care este locul tău de vis unde ți-ar plăcea să ajungi cât mai repede? 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.