Gadgeturi

Cum să alegi cel mai bun robot de bucătărie

cel mai bun robot de bucătărie profesional

Ai ieșit la vânătoare? Vrei să cumperi cel mai bun robot de bucătărie? Citește cu atenție ghidul nostru practic despre cum să alegi cel mai bun robot de bucătărie și apoi vei ști exact de ce ai tu nevoie.

Fie că ești un profesionist sau abia acum înveți cum să gătești, roboții de bucătărie și tocătoarele sunt unelte de bucătărie incredibil de utile. Putem spune că roboții de bucătărie sunt un fel de sclavi  care fac totul pentru noi: toacă, feliază, rup în bucăți, pasează diverse ingrediente. În plus, se pricep și la munci mai dificile, cum ar fi frământarea aluatului. Tocătoarele sunt perfecte pentru munci mai ușoare și pentru cantități mai mici. De exemplu, cum ar fi să toci o mână de pătrunjel sau busuioc sau să mărunțești niște nuci.

Poți să cheltuiești o sumă rezonabilă pe un tocător obișnuit sau de 10 ori mai mult pe un robot de bucătărie de ultimă generație. Dar, faptul că ești dispus să dai oricât, nu îți garantează performanță de top. Prin urmare, ți-am pregătit un Ghid de cumpărare pentru ca tu să cumperi cel mai bun robot de bucătărie, în limitele bugetului pe care îl ai.

Doar azi, ai de la eMAG roboți de bucătărie la preturi reduse – poti cumpara de aici!

Cel mai bun robot de bucătărie sau mini-tocător?

Robotul de bucătărie este special conceput pentru a te ajuta să pregătești masa rapid, ușor și fără stres. Prin urmare, te ajută să câștigi timp pentru sunt concepute pentru a face pregătirea mesei și de divertisment rapid, ușor și fără griji. Ele îți pot economisi timp prețios scurtând foarte mult timpul necesar fazelor de pregătire a ingredientelor pentru preparare. În plus, rezultatele vor fi mai bune decât cele ale unei persoane obișnuite care le pregătește manual. Roboții de bucătărie pot fi ca niște monștri voluminoși în bucătărie, dar există și variante mai mici . Acestea sunt cunoscute sub numele de mini-tocătoare (mini-choppere).

Mai jos voi enumera avantajele și dezavantajele ambelor variante, pentru ca tu să te poți decide mai ușor ce se potrivește mai bine nevoilor tale.

cel mai bun robot de bucătărie profesional

Robot de bucătărie profesional

Dacă ești în căutarea unui muti-tasker, care să te ajute cu felierea, răzuirea, tăierea și amestecarea, atunci un robot de bucătărie este potrivit pentru tine. De asemenea, unii roboți au incluși un blender pentru piureuri sau supe-cremă, iar altele au accesorii care să te ajute să bați frișca sau să frămânți aluatul.

PRO: Se ocupă de multe sarcini în bucătărie și este un singur aparat pentru toate funcțiile.

CONTRA: Tind să fie mai scumpe decât mini-tocătoarele și ocupă mai mult spațiu pe blatul de bucătărie sau în dulap.

Mini-tocător (mini-chopper)

Dacă ai nevoie să procesezi doar cantități mai mici – nuci, ceapă, de exemplu – un mini-tocător este soluția ideală. Acestea sunt soluții mai mici, mai simple și mai ieftine pentru procesarea produselor alimentare.  aveți nevoie doar de a face vreodată cantități mici de mărunțirea – Pasarea ierburi câteva, nuci sau ceapa, de exemplu – un mini elicopter ar putea fi soluția ideală. choppers Mini, versiuni mai mici simple și mai ieftine ale roboților de bucătărie. De asemena, ocupă și mai puțin spațiu, așa că pot fi depozitate e blatul de bucătărie între utilizări.

PRO: Mini tocătoarele sunt accesibile, compacte și simplu de utilizat.

CONTRA: Sunt mai puțin versatile decât roboții de bucătărie – ești, de obicei, limitată la tocare și pasare.

Câți bani costă cel mai bun robot de bucătărie profesional?

cel mai bun robot de bucătărie profesional

Acest lucru depinde de tipul de aparat pe care doriți. Un mini tocător decent nu trebuie să coste mai mult de 200 de lei, cu toate că ele pot costa mai mult. Unii roboți premium de bucătărie pot ajunge chiar la 2.900 de lei, dar am găsit modele geniale pentru 600 de lei.
Dacă vrei să dispună de o gamă mai largă de accesorii, ai putea cumpăra unul pentru mai puțin de 500 lei, dar este posibil să trebuiască să renunți la anumite caracteristici, cum ar fi zgomotul și curățarea ușoară.
Dacă ai un buget mai mare de 600 de lei, vei putea obține cel mai bun robot de bucătărie profesional cu  o mai bună calitate a materialelor și asamblării, garanții mai lungi și un motor mai silențios.

Sfaturi pentru a cumpăra un robot de bucătărie bun

Accesoriile sunt foarte importante

Asigurați-vă că robotul de bucătărie are instrumentele necesare pentru ce avei nevoie. Eu aș recomanda să aibă cel puțin funcțiile de tocare, macinare si blender. Blenderul îl vei putea folosi pentru piure, smoothie, supe cremă și altele. Dacă îți place să faci prăjituri sau pizza, atunci cel mai bun robot de bucătărie profesional va trebui să aibă și spirală sau paletă pentru aluat.

 Zgomotul prea mare poate fi stresant

Dacă vei folosi des robotul de bucătărie profesional, atunci un aparat zgomotos poate deveni o sursă constantă de stres. Citește specificațiile oferite de producători și alege unul care nu depășește .

Consumul mic nu înseamnă preț mic

Chiar dacă economisești cumpărând un produs mai ieftin, în timp s-ar putea să te coste mai mult decât cel pe care fi fi vrut, de fapt, să îl iei dacă era mai ieftin. Dacă robotul are un consum de mai mult de 750 W, atunci nu este unul care să merite cumpărat. Și totuși, trebuie să ții cont și de faptul că un robot de bucătărie care are un consum mai mare este foarte eficient. Acest lucru înseamnă că va fi folosit mai puțin timp pentru că va termina operațiunea mai repede. Ideal este să găsești un robot de bucătărie echilibrat în ceea ce privește eficiența, viteza și consumul.

Tubul de alimentare trebuie să fie larg

Unii roboți au un tub de alimentare mai larg, astfel încât să poți procesa produse mai mari. Adică poți felia sau tăia cartofi sau castraveți fără a fi nevoie să îi tai în bucăți mai mici.

Trebuie să încapă pe blat sau în dulap

Asigură-te că rămâne suficient spațiu pe blatul de bucătărie și că ai loc unde să îl poziționezi. Ia în considerație înălțimea,lățimea și adâncimea.

Alte ponturi importante

Bolul trebuie să fie mai mare

Un bol mai mare înseamnă că poți procesa cantități mai mari. Unele modele vin și cu un mini-bol pe care îl poți folosi pentru a procesa cantități mici de mâncare (ierburi, nuci etc.).

Accesoriile și părțile componente să poată fi spălate la mașina de spălat vase

Să speli cu atenție toate componentele robotului este o treabă migăloasă. Dacă ai o mașină de spălat vase, cumpără un model de robot de bucătărie care poate fi spălat în mașina de spălat vase. Citiți cu atenție instrucțiunile legate de spălarea componentelor și accesoriilor.

Dacă nu ai mașină de spălat vase, cel mai bine este să verifici recenziile produselor pentru a descoperi ce model poate fi ușor de curățat manual.

Să aibă un sistem de blocare de siguranță

Cel mai bun robot de bucătărie cu siguranță are un sistem de blocare de siguranță. Acesta este un avantaj major. De ce? Dacă ai copii, înțelegi perfect de ce e nevoie de așa ceva. Poate fi de ajutor chiar și pentru tine, când ești obosit sau distras.

Prețul este și el important

Am abordat deja acest subiect, dar mai vreau să adaug încă un mic sfat. Poți folosi www.compari.ro pentru a descoperi care este cea mai ieftină variantă a celui mai bun robot de bucătărie.

Top 3 cel mai bun robot de bucătărie

robot de bucătărie profesional

Avantaje:

Are 28 de funcții

Funcțiile principale sunt blender, tocător, râșniță.

Putere de 750 W

Are 2 boluri rezistente, unul pentru blender – 1 litru și unul de 2.1 l

Are un număr mare de accesorii, specifice tuturor celor 28 de funcții

Capacitatea de frământare este de 500 g

Dezavantaje:

Nu are un sistem de protecție sau de blocare a utilizării – părinții știu despre ce vorbesc

Citește mai multe despre acest produs

robot ce bucătărieAvantaje:

Are 34 de funcții

Funcțiile principale sunt blender, tocător, frământare, storcător.

Putere de 1300 W.

Are 12 trepte de viteză + Puls

Are 2 boluri rezistente, unul pentru blender – 1 litru și unul de 2.1 l

Are un număr mare de accesorii, specifice tuturor celor 34 de funcții

Capacitatea de frământare este de 1000 g

Dezavantaje:

Accesoriile ocupă mult spațiu, find multe

Citește mai multe despre acest produs

robot de bucătărie

Avantaje:

Are mixer planetar cu mișcare înainte și înapoi, pe lângă mișcarea circulară

Accesoriile pot fi spălate la mașina de spălat vase

Putere de 900 W.

Are 7 trepte de viteză + Puls

Are bol rezistent de până la 4 l

Are un braț liber unic

Capacitatea de frământare este de 1300 g

Dezavantaje:

Nu are mașină de tocat carne

Citește mai multe despre acest produs

Dacă ești genul căreia îi place să gătească și petreci mult timp în bucătărie, atunci trebuie să cumperi un robot de bucătărie. Dacă nu îți place să gătești și vrei să petreci cât mai puțin timp în bucătărie este obligatoriu să cumperi un robot de bucătărie. Cel mai bun robotul de bucătărie este acolo undeva și te așteaptă! Succes la căutare! 🙂

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.