Sănătate

De ce să consumi zilnic avocado?

beneficii avocado

Cu toate că este fruct, avocado are un conținut ridicat de grăsimi, cuprins între 71 şi 88% din totalul de calorii – aproximativ de 20 de ori media pentru alte fructe. Un avocado tipic conține 30 de grame de grăsime, dar 20 din aceste grame de grasimi sunt grasimi mononesaturate -perfecte pentru sănătatea ta -, în special acid oleic.

Numeroase studii arată că avocado are efecte foarte benefice asupra sănătății. Mai jos sunt 12 beneficii pentru sănătate, susținute de cercetări științifice.

Avocado este incredibil de nutritiv

Acest fruct este apreciat pentru cantitatea ridicată de substanțe nutritive ce le conţine și astfel se adaugă la tot felul de mâncăruri datorită gustului său bun și texturii sale bogate.

Astăzi, avocado a devenit un aliment incredibil de popular în rândul persoanelor interesate de sănătate. Acesta este adesea menționată ca un superaliment sau un aliment minune, lucru deloc surprinzător având în vedere proprietățile sale.

avocado-829092_1920

Acesta este adesea numit „para-aligator”, deoarece aceasta tinde să aibă formă unei pere și are coaja verde, neregulată, ca cea a unui aligator.

Iată ce poţi găsi în 100 de grame de avocado:

Vitamina K: 26% din DZR.
Folat: 20% din DZR.
Vitamina C: 17% din DZR.
Potasiu: 14% din DZR.
Vitamina B5: 14% din DZR.
Vitamina B6: 13% din DZR.
Vitamina E: 10% din DZR.

Avocado mai conține mici cantități de magneziu, mangan, cupru, fier, zinc, fosfor, vitamina A, B1 (tiamina), B2 (riboflavina) și B3 (niacina), L-carnitină.

Conţine mai mult potasiu decât bananele

potasiu

Potasiul este un mineral important pentru organismul uman, dar pe care majoritatea persoanelor nu îl primeşte în cantitate suficientă. Mai multe tipuri de studii arată că, având un aport ridicat de potasiu, avocado este legat de reducerea tensiunii arteriale, un factor de risc major pentru infarct miocardic, accident vascular cerebral și insuficienta renala (6).

Este încărcat cu acizi graşi mononesaturaţi buni pentru inimă

Avocado si uleiul de avocado sunt bogate în acid oleic mononesaturat, un acid gras pentru o inimă sănătoasă, acesta fiind considerat a fi unul dintre principalele beneficii pentru sănătate ale uleiului de măsline.

Avocado este plin de fibre

Avocado este bogat în fibre, aproximativ 7% din greutate, ceea ce este foarte mult în comparație cu cele mai multe alte produse alimentare. Fibrele pot avea diverse beneficii importante pentru pierderea în greutate și pentru sănătatea metabolică.

ulei de avocado

Poate scădea nivelul trigliceridelor şi colesterolului

Numeroase studii au arătat că dacă obişnuieşti să mănânci avocado, acest lucru îmbunătăţeşte factorii de risc pentru bolile cardiace: colesterolul total, LDL şi HDL, precum şi scade trigliceridele.

Persoanele care consumă avoado sunt mai sănătoase

Un chestionar legat de dietă a constatat că persoanele care consumă fructele de avocado au avut un aport mult mai mare de nutrienți și au avut un risc mai mic de sindrom metabolic.

Grăsimea din avocado te ajută să absorbi nutrienţii din vegetale

Studiile au arătat că dacă mănânci avocado sau consumi ulei de avocado cu legume, acest lucru poate creşte în mod dramatic cantitatea de antioxidanți pe care îi introduci în organism. Iar aceasta este o veste foarte bună! 🙂

Conţine antioxidanţi care protejează ochii

avocado

Fructele de avocado sunt bogate în antioxidanți, inclusiv luteină și zeaxantină. Aceste substanțe nutritive sunt foarte importante pentru sănătatea ochilor și pot reduce riscul de degenerare maculară și de cataractă.

Avocado poate preveni cancerul

Unele studii asupra unor celule izolate au arătat că substanțele nutritive din fructele de avocado pot avea beneficii în prevenirea cancerului de prostată și de scădere a efectelor secundare ale chimioterapiei, în cazul unor celule.

Poate ameliora simptomele artritei

Studiile au aratat că un extract din uleiuri de avocado și soia poate reduce semnificativ simptomele de osteoartrită.

fruct

Te poate ajuta să slăbeşti

Există unele dovezi că fructele de avocado sunt un aliment care te ajută să pierzi greutate. Într-un studiu, oamenii au fost împărțiți în grupuri. Un grup a fost instruit să mănânce o masă care conținea avocado, cealaltă o masă similară fără avocado. Apoi au fost puse o serie de întrebări legate de foame și de sațietate. Oamenii care au mâncat avocado s-au simțit cu 23% mai mulțumiți și au avut o dorință cu 28% mai mic de a mânca în următoarele 5 ore.

În cazul în care acest lucru este valabil pe termen lung, atunci, incluzând fructele de avocado în dieta ta te-ar putea ajuta să mănânci în mod natural mai puține calorii și îţi va fi mai uşor să menţii o dietă sănătoasă.

slăbire

Este delicios şi uşor de introdus în dietă

Nu numai că fructele de avocado sunt sănătoase, ele sunt, de asemenea, incredibil de delicioase și se potrivesc cu tot felul de alimente. Le poţi adăuga la salate și diferite tipuri de rețete sau pur și simplu scoţi avocado cu o lingura și îl mănânci aşa, pur şi simplu. Avocado are o textură bogată, cremoasă, grasă și se amesteca bine cu diverse alte ingrediente. Vezi aici o reţetă super delicioasă de cartofi franţuzeşti cu o cremă de avocado! 🙂

gustare

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.