Este sezonul în care-ţi doreşti să petreci cât mai puţin timp lângă aragaz. Astfel că, atunci când ai invitaţi la un prânz sau vrei să faci altceva, uite 3 idei în acest articol.
Secretul timpului atât de scurt pentru prepararea acestor salate, constă în ORGANIZARE. Salatele au ca ingredient comun 1 bucată de piept de pui fără piele.
Pregătirea puiului
Iată paşii pentru pregătire, urmând ca apoi să vă relatez ingredientele.
Pasul 1 – Speli, cureţi, tai, asezonezi pieptul de pui şi pui tigaia grill pe aragazul aprins
Pasul 2 – Se pune pieptul de pui la gătit. În 7-8 minute ar trebuii să fie gata
Pasul 3 – Cât timp se găteşte puiul şi ulterior, pentru 4-5 minute cât îi trebuie ca să se răcească, pregăteşti cele necesare fiecărei salate. Tăiat legume, proporţionat brânză, tot ce ţine de salate.
Voi începe detailarea reţetelor în ordinea în care au fost înfulecate de către cei mici.
Salată Fructată
Ingrediente
- cuburi de ananas din conservă
- pepene galben (oricare soi e bun)
- 1 lingură de linte din conservă
- 1 lingură de mix fibre
- Bucăţi de Piept de pui la grill
Cât de grea poate fi asamblarea? Chiar deloc! Şi a fost surprinzător de apreciată de către cei mici.
Salata Rustică
Ingrediente
- Roşii
- Brânză telemea
- Măsline
- Pâine prăjită (am prăjit-o în tigaia în care am prăjit pieptul de pui)
- Bucăţi de Piept de pui la grill
Dacă ai cumva şi ceapă verde, nu te sfii să o foloseşti. Adaugă o pată de culoare şi, în plus, dă o savoare „rustică” preparatului.
Salata Fideluţă
Ingrediente
- Morcov
- Castravete
- Ţelină rădăcină
- Dovlecel
- Ardei roşu
- Dressing din smântână şi pătrunjel verde
- Bucăţi de Piept de pui la grill
Aceasta a fost salata pe placul părinţilor. Copiii sătui de primele două feluri, nu au mai apreciat ultima salată. Poate şi datorită ardeiului.
Care este salata ta preferată dintre cele 3 prezentate de mine mai sus? 🙂