După ce Carmen a pregătit alături de tine varianta cu mai multe ingrediente a sucului de roșii, m-am gândit să vă povestesc și eu despre rețeta părinților mei de suc de roșii BIO. Mai mult pentru mine, să nu o uit. 🙂
De-a lungul timpului, părinții mei au tot schimbat rețetele conservelor pentru iarnă. Le-au schimbat să fie din ce în ce mai sănătoase. De la zacuscă și până la sucul de roșii BIO, totul a căpătat mai mult gust.
În ceea ce privește sucul de roșii, gustul deosebit este dat de roșiile de grădină BIO delicioase din grădina lor. Folosesc doar ”ingrediente” naturale pentru creșterea lor și se simte asta.
Ingrediente suc de roșii BIO
10 roșii mari, bine coapte
1 ceaun
1 lingură de lemn
sticle de sticlă
Cum se prepară un suc de roșii BIO
În primul rând, trebuie să fii atentă ce fel de roșii folosești pentru a face sucul. Trebuie să alegi cele mai coapte roșii. Chiar dacă sunt puțin crăpate. Dacă ai presă pentru suc de roșii, atunci taie roșiile în 2 sau 4 și trece-le prin presă.
Dacă nu, atunci curăță roșiile de pielițe – se vor curăța ușor dacă ai ținut cont de sfatul meu de a folosi roșii bine coapte. Apoi, blendează-le cu un blender de mână sau de masă. În acest caz, va trebui să folosești o sită prin care să treci roșiile blendate. Astfel, vei elimina orice semințe de roșie și vei obține un suc de roșii BIO omogen și fin.
După ce ai obținut sucul de roșii, pune-l într-un ceaun și lasă-l să dea un clocot, amestecând în el din când în când. Dacă îl lași mai mult, va deveni un suc mai gros. Dacă vrei să fie un suc de roșii numai bun pentru supa de roșii, atunci nu îl lăsa să se îngroașe.
Toarnă sucul fierbinte în sticle (poți folosi sticle de apă plată, dar să fie din sticlă). Ai grijă ca sub sticlă să pui lama unui cuțit pentru a evita spargerea sticlei. Toarnă cu grijă și fără a te grăbi, pentru a nu determina spargerea sticlei din cauza fierbințelii bruște.
Pune imediat capacul la sticlă și depoziteaz-o pe un pat de pături. Când și ultima sticlă este depozitată, acoperă sticlele cu o pătură mai groasă și lasă-le să se răcească în ritmul lor. În funcție de cât de mult lași sucul să clocotească, din cantitatea de roșii de mai sus vei obține aproximativ 1,5 l suc de roșii.
Gata! Te poți bucura de suc de roșii bio, fără zahăr, fără conservanți, numai bun pentru sănătatea ta! 🙂