Familie

Organizarea nuntii, idei practice

organizarea unei nunti de succes

Organizarea unei nunti perfecte pas cu pas incepe cu cateva luni inainte de ziua cea mare, poate chiar un an. Pentru ca lucrurile sa decurga bine, trebuie sa va faceti un checklist in care sa treceti in ordine cronologica ce aveti de facut. Pe masura ce rezolvati lucrurile din lista, bifati sarcinile efectuate si trebuie sa va concentrati asupra celor ramase.

Nunta reprezinta momentul in care destinele va sunt unite in fata Ofiterului de Stare Civila, a lui Dumnezeu in biserica si a celor apropiati. Pentru ca acest eveniment important din viata voastra sa fie unul de care sa va amintiti peste ani cu placere, trebuie sa va alegeti furnizorii cu grija si sa fiti atenti la toate detaliile.

Organizare nunta

Daca ati ales varianta sa organizati totul voi, ei bine aceasta varianta de organizare spre deosebire de cea in care organizatorul de nunti se ocupa de tot, aici nunta va fi organizata de tine si perechea ta.

Cu 10-12 luni inainte de nunta fixati data cununiei civile, respectiv data nuntii, dar asigurati-va ca nu este programata in post. Pentru a va fi mai usor cu alegerea furnizorilor, o trupa cover, un fotograf si un videograf nunta care se va ocupa de filmari nunti trebuie sa stabiliti bugetul de nunta si prioritatile. Incercati sa faceti o lista cu costul total al nuntii.

Incepeti sa faceti lista de invitati chiar daca se va schimba in timp, doar asa o sa stiti daca trebuie sa organizati o nunta mare sau una intima.

Alegeti nasii, domnisoarele si cavalerii de onoare.

Locatia

Cand aveti bugetul si lista de invitati incepeti sa cautati locatia de nunta.

Cu 6 luni inainte de nunta

Trebuie sa va alegeti hainele, ea rochia de mireasa iar tu costumul de ginere, si sa aveti grija sa nu va ingrasati. Comandati verighetele,
floristul si decoratorul daca este cazul.

Cu 3 luni inainte de nunta

Stabiliti lista finala de invitati si trimiteti invitatiile. Trebuie neaparat sa solicitati din partea oaspetilor un raspuns ferm daca participa la nunta sau nu.

Alegeti marturiile si comandati-le, la moda sunt marturiile handmade.

De asemenea puteti deja sa rezervati cazarea pentru invitatii veniti din alte localitati.

Cu 3 saptamani inainte de nunta

Scoateti certificatele medicale prenuptiale pentru cununia civila si stabiliti ultimele detalii legate de meniu si decorarea salii.

Ultimele pregatiri

Depuneti actele la primarie pentru cununia civila, cu exact 10 zile inainte de data stabilita.
Confirmati la local numarul final de invitati.
Comandati tortul in functie de numarul final de invitati.
Stabiliti ultimele detalii cu furnizorii de nunti.
Confirmati locurile la masa si comunicati-le localului in functie de numarul final de invitati.

Articol optimizat in motorul de cautare Google de planificareanuntii.ro

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.