Lifestyle

Cele mai interesante traditii de nunta

Vrei sa organizezi cea mai originala nunta, care se inspira doar din ce e mai bun in ceea ce priveste sfera nuptiala a fiecarei culturi? Sau esti pur si simplu curios sa afli care sunt ritualurile sau obiceiurile din tarile vecine sau de pe alte continente? Vei afla cateva in acest articol.

Anglia. Aici nu se consuma tot tortul de nunta in ziua nuntii, ci se pastreaza etajul superior, care se va congela pana la nasterea primului copil. Se va folosi apoi pe post de tort pentru botez.

Statele Unite. Aici se obisnuieste sa se faca un rehearsal dinner cu cei mai apropiati cu o zi inainte de nunta. In acest fel, familiile se vor intalni sau se vor cunoaste mai bine inainte de nunta. Si se vor asigura de faptul ca toata lumea a inteles ce are de facut.

Suedia. De fiecare data cand mireasa iese din incapere, invitatii pot sa sarute persoana care a ramas in sala. Daca mirele este absent toti barbatii por saruta mireasa.

Finlanda. Aici mireasa poarta in mod traditional o coroana de aur. In timpul ceremoniei este legata la ochi si prietenele sale celibatare danseaza in jurul ei. Va pune astfel coroana pe capul uneia dintre ele.

Maroc. Mainile si picioarele miresei sunt decorate cu motive pictate cu henna. Ceremonia cu henna este cea care marcheaza trecerea de la statutul de tanara fata la cel de sotie. Miresele marocane sunt mereu insotite de o Negafa, organizatoarea nuntii si cea care o imbraca pe mireasa. Adica un fel de wedding planner.

Obiceiuri evreiesti. Mirii de origine evreiasca au printre altele, o traditie care presupune sa se sparga un pahar in amintirea distrugetii tempului din Ierusalim. Cu cat vor fi mai multe cioburi, cu atat mariajul va fi mai infloritor.

Slovacia. Aici exista o traditie ce se poate regasi sub diferite forme in alte tari. Invitatii sparg paharele de sticla pe care mirii trebuie sa le adune pentru a avea noroc dupa ceremonie.

Germania. In Germania nu se sparg pahare, ci o vesela de portelan. Este sparta de viitorii miri cu o zi inainte de nunta pentru a le purta noroc. Este o traditie cunoscuta sub numele de Polterabend.

Spania. Se obisnuieste ca mirele sa ofere miresei un cufar care sa contina 13 monede de aur. Acestea sunt un simbol al lui Iisus Hristos si al celor 12 apostoli. Monedele sunt binecuvantate de catre preot, apoi i le da mirelui. Acesta le da la randul sau miresei, un lucru care seminifica faptul ca va avea grija de ea.

Rusia. Exista o traditie care presupune furtul miresei. Mirele trebuie sa treaca prin niste probe pentru a putea sa o recupereze.

Grecia. Mireasa trebuie sa danseze cu invitatii sai iar acestia agata bilete pe rochia sa pe post de ofrande. Mirii vor organiza si ei un dans pentru a multumi si onora invitatii.

Mexic. Aici mireasa nu trebuie sa poarte perle in ziua nuntii deoarece pot reprezenta lacrimile pe care le va varsa mireasa.

Cum iti organizezi nunta?

Cu totii ne dorim ca aceasta zi sa fie una de neuitat, una speciala si perfecta. Pentru a fi exact asa cum ne dorim, nunta trebuie planificata din timp si ar fi ideal sa avem un plan bine stabilit pe care sa-l urmam.

Alegeti-va din timp restaurantul, trupa cover, DJ-ul, fotograful si un videograf pentru filmari nunti, nu uita ca furnizorii de servicii buni se ocupa din timp. Nu lasa pe ultima suta de metri nici rochia și costumul sau verighetele. Inainte de eveniment trebuie sa reconfirmati ultimele detalii cu cei de la restaurant, cu formatia si fotograful pentru ai anunta daca au intervenit schimbari.

Daca vrei sa ramai la zi cu toate noutatile despre nunta si botez urmareste-ne permanent pe site-ul nostru fotografiedepoveste.ro

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.