Carieră

Lucratul de acasă are destule avantaje – partea I

freelancing

Odată cu implementarea tehnologiei în viața de zi cu zi a devenit din ce în ce mai ușor să lucrăm din confortul propriei locuințe. Lucratul de acasă are foarte puține neajunsuri în ceea ce privește desfășurarea activității. O ședință pe Skype sau o plată prin e-banking te scapă de timpul consumat la cozi, trafic. Mai mult de atât, scapi și de stresul de a-ți plănui ziua conform deplasărilor altor persoane cu care ai de-a face.

Avantajele lucratului de acasă

Am alcătuit un top al celor mai mari avantaje în desfășurarea activității de acasă care te pot ajuta să iei o decizie la un început de carieră sau la echilibrarea serviciului cu familia.

  • Costurile cu chirie, utilități și drumul dus-întors de la birou se împart cu cheltuielile propriei locuințe.
  • Confortul de a putea lucra din orice stare fizică, mentală sau emoțională care îți poate transforma cheful de muncă într-unul pozitiv și chiar îți poate reîncărca bateriile. De asemenea, biroul nu trebuie sa fie o masă într-o cameră sau un loc prestabilit, cu puțină ingeniozitate te poți bucura de fiecare spațiu din casă construindu-ți mai multe colțuri de paradis.
  • Distanța mică dintre familie și propria muncă care îți poate aduce disciplină în plus la treburile casnice cât și relaxarea provocată de faptul că nu trebuie să-ți faci griji. A fi mereu în mijlocul priorităților tale te poate face să te simți centrată și îți va mări încrederea în tine.
  • Reducerea cheltuielilor cu o bonă sau posibilitatea de a avea un animal de companie pe care nu l-ai fi putut adopta ca să-l lași singur în casă.
  • Îți poți face propriul program și asta nu înseamnă doar trezitul mai târziu sau terminarea programului de muncă înaintea altora. Dacă nu te deranjează diferențele de fus orar, poți avea clienți internaționali care sunt la un buton distanță de o întâlnire de prezentare sau predare a vreunui proiect.
  • Poți evita drama de la birou care se instalează cu siguranță între oameni din contexte sociale diferite și pentru care bârfa este un lipici universal.

Lucratul de acasă a început să câștige teren

A lucra de acasă nu este un lucru bine privit, dar a devenit o opțiune din ce în ce mai viabilă dacă trăiești în orașe tot mai aglomerate, cu multe oportunități, dar puține șanse de deplasare în timp real. Chiar dacă birocrația și amestecarea tuturor funcțiilor într-un open space al unei corporații dă randament, acel randament este al companiei, nu al vieții de angajat sau de freelancer.

Independența devine importantă atunci când cariera ta începe să fluctueze între deciziile personale și cele corporatiste, iar energia și timpul tău devenind cele mai valoroase atuuri pe care le ai.

Citește AICI partea a doua a articolului, cu mai multe informații despre riscurile lucratul de acasă.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.