Carieră

De ce îmi place să lucrez de acasă

lucratul de acasă

Eu sunt o persoană fericită. Oare ar fi bine să încep cu această remarcă? Dar, sincer, chiar iubesc ceea ce fac. Am avut job-uri part-time și full-time de-a lungul timpului. Mi-au plăcut experiențele pe care mi le amintesc cu dor și drag. Ș, vai! cât de mult mi-a plăcut să lucrez pe un șantier de restaurare, la ceainărie, la magazin…!!! Îmi aduc aminte cu plăcere de acele momente și cât de importanți au fost acei ani în formarea mea pe mai multe planuri. Dar cu mai mult drag îmi amintesc de ziua când am decis să lucrez pe cont propriu.

Cum am renunțat la jobul de birou

M-am hotărât într-o zi de mai să renunț la un job full-time unde aveam și atelier de pictură și să mă dedic picturii așa cum știu și simt eu. Alergam în toate direcțiile și eram fericită. Visul meu dintotdeauna a fost să stau acasă și să pictez. Pueril și imposibil ar zice unii, interesant și greu de realizat ar zice alții… Dar ce contează ce spun oamenii, când cele mai importante persoane din viața mea m-au susținut?

Înainte să înceteze contractul de munca, îmi făcusem un plan și îmi imaginam cum o să fie când voi lua decizii, îmi voi face programul și cum o să evolueze ideea de afacere pe care o aveam. Părea minunat în imaginația mea. Pentru că mintea se joacă deseori cu mine, în primele 3 săptămâni mi-a fost foarte greu. Asta pentru că nu știam cum să profit de tot timpul pe care îl aveam, nu știam cum să mă organizez și multe lucruri îmi distrăgeau atenția. Seara adormeam cu o urmă de dezamăgire, dar și cu gândul că „mâine o să fie altfel”. Știu să mă motivez, dar știu și să pierd timpul cu succes.

Cum m-am mobilizat și organizat

Ei bine, m-am mobilizat și greul a trecut. Lucrurile au început să se contureze, planurile inițiale să se transforme în proiecte reușite. Ideea de afacere nu mai era doar o idee și în fiecare zi totul prindea un contur palpabil, colorat, optimist și productiv. În fiecare zi mă bucuram că mă așezam la masa mea de lucru și făceam ceea ce îmi plăcea cel mai mult. Și astăzi sunt la fel de încântată, bucuroasă și recunoscătoare. Minunat, nu?

Acum când privesc în urmă, nu pot să spun că a fost ușor să renunț la multe beneficii care veneau împreună cu salariul constant din fiecare lună. Dar mi-am dat seama că acest stil de viață nu mi se potrivește, iar astăzi sunt convinsă că am luat cea mai bună decizie pentru mine când am hotărât să îmi urmez visul.

M-aș bucura să aflu de mulți oameni care renunță la confortul psihic și financiar și încep să facă doar lucrurile care le aduc satisfacție interioară. Este un pas important, care poate fi făcut de către oricare ființă pentru care visurile și dorințele sunt mai puternice decât orice.

Care sunt beneficiile de care mă bucur?

timp liber

Beneficiile de care mă bucur în fiecare zi și pe care le simt, contribuie la dezvoltarea mea personală. Mă ajută să înțeleg lumea mai bine, să o accept și să îmbunătățesc modul de a înțelege lumea și a o accepta. Alte beneficii care îmi bucură sufletul și sporesc productivitatea și creativitatea sunt:

– Planul pentru fiecare zi/săptămână mi-l fac singură, iar ziua de vineri nu este atât de așteptat ca să mă bucur de weekend. Este o zi normală de lucru, culmea, uneori cea mai productivă pentru mine.

– Programul este flexibil și am timp din belșug să mă întâlnesc cu oameni dragi, să fac sport, să călătoresc, să merg la concursuri cu bicicleta sau pur și simplu la plimbare într-o zi de marți la ora 13.

– Nicio zi nu este banală, monotonă. Sunt relaxată și bucuroasă că eu iau toate deciziile, dar acest lucru vine și cu răspunderea pe care o îmbrățișez cu drag.

– Mă încântă prezența câinelui meu, care zi de zi stă cu mine. Ieșim afară luând pauza de la activitățile serioase și ne jucăm, chiar și când vremea nu ne inspiră.

– Simt că tot ce fac are sens pentru mine și pentru ceilalți oameni. Sunt mereu binedispusă pentru că sunt în mediul meu natural, liniștit și dezordonat.

– Am timp să experimentez diverse tehnici artistice, dar și  feluri de mâncare, diferite combinații pe care le savurez în atelier printre culori și pensule.

Sunt fericită cu viata pe care o am și simt ca în fiecare zi pot să devin o versiune mai bună a mea.

Voi cum vă împărțiți între activitățile de zi cu zi și pasiunile voastre?

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.