Fashion

Givenchy are o veste buna pentru tine. Iata care este noul director de creatie

Givenchy are o veste buna pentru tine. Iata care este noul director de creatie

Casa de moda Givenchy a anuntat ca designe-ul Matthew M. Williams in varsta de 34 de ani va fi noul director de creatie. Acesta i-a luat locului lui Clare Waight Keller care a plecat in luna aprilie. Clare  a mizat pe latura eleganta a casei Givenchy si ajunsese sa o imbrace inclusiv pe Meghan Markle la nunta sa cu printul Harry. Insa, in acest moment grupul LVMH se orienteaza catre ceva mai urban.

Afla mai multe despre Matthew M. Williams

Matthew M. Williams este un fost colaborator al rapperului Kanye West si al cantaretei Lady Gaga. Acesta este din California si si-a fondat propriul brand  1017 Alyx 9SM in anul 2015.  Matthew a fost nominalizat pentru premiul “ Young Fashion Designer” . Brand-ul sau pentru accesorii este cunoscut dar si cel pentru piese de streetwear.

Renaud de Lesquen, CEO si presedinte Givenchy a declarat „Sunt convins că prin abordarea sa în ceea ce privește creativitatea și design-ul și colaborarea deosebită cu atelierele și echipele excepționale ale casei, Matthew va ajuta Givenchy să își atingă potențialul maxim.”

„Sunt extrem de onorat să mă alătur casei Givenchy. Poziția unică a casei și aura sa atemporală o transformă într-un simbol de necontestat, iar eu aștept cu nerăbdare să lucrez împreună cu atelierele și echipele sale, pentru a o ghida către o nouă eră bazată pe modernitate și incluziune.” a mentionat Matthew M. Williams.

„Sunt recunoscător grupului LVMH pentru că a avut încredere în mine și că mi-a oferit ocazia de a-mi îndeplini visul de o viață. În aceste vremuri fără precedent pentru lume, vreau să transmit, împreună cu comunitatea mea și cu colegii mei, un mesaj de speranță, prin intenția mea de a contribui la o schimbare pozitivă.” a mai declarat acesta.

Anuntul oficial a fost facut de Givenchy pe pagina sa de Instragram. Anuntul a fost facut chiar de designer printr-un mesaj vocal. Acesta spunea ca este un “ vis de o viata” si a mai adaugat ca este “ de-a dreptul suprarealist”

Sifney Toledano, presedinte si director executiv LVMH Fashion Group a declarat „Sunt foarte fericit că Matthew M. Williams se alătură grupului LVMH. De când a participat la LVMH Prize, am avut plăcerea să-i urmărim evoluția care l-a ajutat să se transforme în marele talent care este astăzi. Cred că viziunea sa unică despre modernitate va fi o ocazie excelentă pentru Givenchy de a deschide un nou capitol cu forță și succes.” a transmis Matthew M. Williams.

Acest anunt a venit in momentul in care lumea modei se afla intr-o continua schimbare. Pandemia de coronavirus a afectat acest sector mai mult decat am crede iar viziunea privind sezoanele modei a fost transformata complet.

Mai mult de atat miscarea Black Lives matter a adus in lumina reflectoarelor inegalitatile rasiale din intreaga industie.  In ultimii ani LVMH compania care detine Givenchy a facut multe  miscari pentru a pune oameni de culoare in conducere, cum ar fi Rihanna la Fenty sau Virgil Abloh la Louis Vuitton.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.