Familie

De ce sa alegi jucariile din lemn pentru copii? Vezi avantajele

Jucarii din lemn, pentru copii

In fiecare an, gasim pe Internet o multime de jucarii pentru copii. Unele dintre ele au piese din plastic si au o conceptie foarte complexa. Altele au sunete. Si multe dintre ele au fost concepute in scopuri specifice. Dintre ele, jucariile din lemn sunt cele care au cea mai mare valoare educativa si care pot oferi copilasilor foarte multe avantaje.

Jucariile din lemn sunt atemporale. Jucariile din lemn sunt foarte la moda in ultima vreme. De fapt sunt la moda de ceva decenii, secole chiar. Parintii, bunicii sau chiar stramosii nostri invatau cu jucarile din lemn si copii nostri pot sa invete si ei la randul lor foarte multe datorita lor. Jucariile din lemn au un spirit clasic si ofera o multime de avantaje educative.

Jucariile din lemn sunt durabile. Din generatie in generatie, jucariile din lemn nu sunt numai apreciate, dar sunt si cele mai durabile. Sunt din lemn de calitate si cele mai solide jucarii pentru copii.

Jucariile din lemn sunt jucarii pentru copii ce pot creste odata cu copilul. Atunci cand alegi sa investesti in jucariile din lemn, vei investi intr-un produs durabil si polivalent, care va creste odata cu copilasul. Cei mai mici si copilasii pot sa se angajeze deci in jocuri simple si imaginative si in manipularea jucariilor din lemn, dar cei mai mici dintre ei pot sa inceapa sa incorporeze jucariile din lemn in scenarii imaginare mai complexe, sa le asocieze, sa aiba unele discutii despre geometrie si sa inceapa sa invete primele notiuni pentru a le folosi mai tarziu pentru rezolvarea de probleme.

Pe masura ce capacitatile mentale si competentele copiilor cresc si ele, folosirea jucariilor din lemn creste  si ea.

Jucariile din lemn sunt cele care favorizeaza imaginatia. Jucariile din lemn sunt cele care le permit copiilor sa ia controlul. Ii incurajeaza mereu pe copii sa isi foloseasca imaginatia pentru a le integra in invatare si in joc.

Jucariile din lemn sunt cele care incorporeaza competente reale. Pe masura ce copilasii se lanseaza in jocuri imaginative, o mare parte din acestia vor evolua inspre scenarii reale. De exemplu, acestia vor evolua inspre gesturi care le imita pe cele ale parintilor. De exemplu, copiii pot sa aiba jucarii din lemn de diferite forme si culori care reprezinta bucataria, mancarea sau ustensile.

Jucariile din lemn sunt cele care incurajeaza interactiunea. Atunci cand copii isi folosesc inginatia si pun in practica scenarii din viata  reala, iubesc cel mai adesea sa ii aduca pe cei din jur sa se joaca cu ei.

Jucariile din lemn sunt cele care ii ajuta sa rezolve probleme. Jucariile din lemn sunt cele care ii ajuta sa intareasca coordonarea ochi- mana. Activitatile propuse de cuburile din lemn sau alte jucarii ii ajuta sa reprezinte anumite concepte, sa vada cum anumite lucruri se asambleaza, putandu-se astfel ameliora coordonarea ochi-mana.

Si atunci cand copilasii se joaca cu jucariile din lemn, isi pot dezvolta si motricitatea fina. Jucariile din lemn sunt de diferite forme si marimi. Si conceperea acestor obiecte ii obliga pe copii sa lucreze in diferite feluri pentru a le manipula.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.