Business

Cum poti sa iti schimbi cariera la 180 de grade

Cum poti sa iti schimbi cariera la 180 de grade

Nu esti nici prima si nici ultima persoana care isi doreste sa isi schimbe cariera la 180 de grade. Nu este deloc in regula sa ramai pe un post care nu iti mai aduce multumire sufleteasca si care nu te mai reprezinta.

Daca vrei sa iti schimbi cariera atunci acest articol este pentru tine. Citind toate aceste sfaturi vei reusi sa asimilezi mai multa informatie si vei stii ce trebuie sa faci pe viitor.

   Iata ce trebuie sa faci pentru a-ti schimba cariera

Intoarce-te in timp

Mai mult ca sigur iti amintesti cum ai ajuns sa studiezi in domeniul in care esti specializat. Daca nu a fost niciodata ceea ce ti-ai dorit este cazul sa iei atitudine. Poate ca ai fost indemnata sa studiezi in acest domeniu de parinti sau de prieteni dar daca nu te mai reprezinta este cazul sa faci o schimbare.

Observa posibilitatile

Daca te vei uita putin prin jurul tau vei observa ca ai foarte multi prieteni sau rude care ocupa posturi care nu au nicio legatura cu specializarile lor lor. Este bine sa accepti tot ce ti se ofera, profita de orice posibilitate. Vei vedea ca vei face fata si ca te vei adapta din mers.

Daca vei refuza tot ce iti iese in cale  atunci nu vei reusi sa inveti tot ce trebuie pentru a putea promova sau pentru a gasi un alt loc de munca mai bun.

Efectul “ Pendula”

Atunci cand iti doresti sa te reorientezi din punct de vedere profesional tinzi sa fugi de tot ce are legatura cu profesia actuala.  Ar trebui sa iei in considerare ca o cariera buna pentru tine ar putea fi in domeniul tau dar un nivel mai sus. Gandeste-te cate avantaje vei avea mai ales ca domeniul nu este unul tocmai necunoscut pentru tine.

Nu ignora oportunitatile

Daca ai decis ca job-ul actual nu mai este de tine atunci trebuie sa faci tot ce iti sta in putinta pentru a-l schimba. Nu stii niciodata ce este bun cu adevarat pentru tine pana nu incerci acel lucru.

Cerceteaza fiecare  oferta pe care o primesti

Oricat de mult iti place acest nou loc de munca nu trebuie sa uiti ca este necesar sa faci anumite cercetari inainte de a accepta. Trebuie sa stii inca de la inceput ce implica acel nou post si care sunt abilitatile de care ai nevoie pentru a putea excela in ceea ce va urma sa faci. Doar asa vei putea sa iti dai seama ce stapanesti destul de bine si ce ai putea imbunatati.

Consulta-te cu cei dragi

Atunci cand ai nevoie de suport in privinta luarii unei decizii cel mai bine este sa le ceri ajutorul persoanelor din familie. Acestia sunt cei mai in masura sa iti ofere sfaturi si sa te ajute sa iei cele mai bune alegeri. Atunci cand iti schimbi locul de munca ai nevoie de o oarecare sustinere din parte persoanelor pe care le iubesti. Este important ca acestia sa iti inteleaga nevoile.

 

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.