Carieră

Antreprenor de succes cu o franciză

antreprenor de succes

Cu toţii ne vrem a fi mari şefi, mari patroni. Acum avem și un cuvânt mai elegant pentru patron: antreprenor. Dar avem ceea ce ne trebuie pentru a reuşi? Poţi fi un antreprenor de succes cu ajutorul unei francize cu renume. Hai să vă zic eu la ce m-am gândit.

Caută în catalogul de francize

Da, dragilor. Există un catalog de francize şi la noi în ţară. Un catalog care curprinde francize testate şi care sunt de succes. Care au nevoie doar de investiţie financiară şi implementare conform instrucţiunilor. Apoi este nevoie de muncă pentru atragerea clienţilor. Nu există răsplată fără efort, chiar dacă e vorba de o franciză şi nu un startup- pornit de la zero cu o afacere.

Alege o franciză pe gustul tău

Franciza COFFEE BIKE m-a cucerit. Mă şi văd plimbându-mă cu bicicleta prin oraş, în fiecare zi în altă locaţie şi împărţind cafeluţe cu drag pentru doritori. Sau la festivaluri locale, cu o coadă mare de doritori de o cafea bună.

Acest concept este relativ nou în România şi cred că ar prinde bine la public. Plus că îmi oferă mie o anumită libertate.

Încă nu am trecut la fapte şi nu ştiu exact care este procedeul de autorizare a afacerii, dar vă daţi seama de câtă hârţogăraie aş scăpa datorită faptului că nu am o locaţie fixă şi totul se desfăşoară în spaţiu public (aşa aş vrea eu să fie)?

Avantajele şi dezavantajele unei francize

Clar, avantajele sunt mai multe decât dezavantajele. Dar le menţionez pe toate care cred eu că sunt importante.

Este un avantaj faptul că investeşti într-o franciză şi nu te apuci de treabă de la zero, fiindcă ai deja un brand cunoscut în spate, care vine cu experienţă la pachet şi tot procesul de implementare. Da, ai nevoie de ghidare şi o relaţie deschisă cu cel care a pornit franciza, altfel succesul poate întârzia să apară. Da, ai nevoie de un plan de afaceri bine pus la punct, doar nu te aştepţi să muncească altcineva în locul tău. Şi da, ai nevoie de răbdare. Dar nu aşa de multă ca atunci când te apuci de afaceri de la zero.

Un dezavantaj, dar doar pentru unii, ar fi faptul că depinzi de stricteţea francizei. Adică trebuie respectată la literă toată politica şi condiţiile iniţiale ale francizei în care intri. Nu poţi veni cu modificări de la tine, iar alţii consideră că aşa au încă un şef.

Lady Chantel devine antreprenor

Ce poate fi mai frumos decât să savurezi o cafea cu cei dragi, dimineţa înainte de muncă sau în pauza de cafea?! Toate ştiind că jos te aşteaptă Coffee Bike.

Cu ajutorul unei francize profitabile şi cam toate sunt, chiar şi Lady Chantel poate deveni antreprenor de succes.

Un antreprenor îşi dezvoltă singur piaţa, iar Lady Chantel ar fi în spatele pedalelor mereu cu rochiţă şi cu eşarfe colorate, cu pantofiori coloraţi, cu o coafură pin-up şi cu un zâmbet pe buze pentru a binedispune clienţii.

Şi-ar face repede o clientelă, şi-ar promova afacerea şi aici pe blog, ar organiza întâlniri cu fanii la o cafeluţă. Ar merge în turneu în fiecare cartier al oraşului şi ar aduna gânduri bune, într-un caiet Coffee Bike, care să fie martor al zilelor frumoase de când a apărut bicicleta prin oraş.

Şi dacă prinde ideea, într-o zi, Lady Chantel ar putea deţine o masterfranciză.

Ar fi ea cea care ar veni în întâmpinarea altor persoane care doresc să promoveze afacerea începută de ea. Nu cea cu Coffee-Bike, e luată deja 😛 , dar nu se ştie niciodată de unde sare oportunitatea de afacere.

 

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.