Business

Ideea de Antrenor – Ce înseamnă antreprenoriatul?

ce-inseamna-antreprenor

Antreprenoriatul a început să fie recunoscut în timpul monarhului francez Ludovic al XIV-lea care obișnuia să afirme că „burghezii și meșteșugarii vor deveni artizanii bogăției”. „

Un antreprenor este o persoanǎ care, pe baza unor clauze și condiții contractuale, se obligǎ sǎ presteze în favoarea altei persoane și organizații, diverse lucrǎri (industriale, de construcții, etc.), în schimbul unei recompense dinainte stabilite. De obicei, aceste lucrǎri sunt pǎrți componente ale unui proiect.”

Prima dată am cochetat cu ideea de antreprenor

Prima dată am cochetat cu ideea de antreprenor atunci când am vrut să iau în franciză magazinul MIC.RO pe care îl conduceam de opt luni. Mi-am calculat investiția, pierderile, făcusem o variantă pesimistă, una realistă și evident una optimistă.

Eram gata să mă apuc de treabă dar ceva îmi spunea să nu mă arunc cu capul înainte. Să mai studiez problema, să o aprofundez, să vorbesc cu mai multă lume implicată. Și bine am făcut.

Am realizat că sunt destule hibe, că anumite lucruri nu mergeau așa cum trebuie. Cum am văzut campania celor de la Blogal Initiative fix amintirea aceasta mi-a venit în cap. De ce? Pentru că dacă pe vremea aceea aveam acces la şcoala de antreprenoriat Start Me Up, lucrurile ar fi stat altfel.

Consider că este extrem de important să asculți oameni care au reușit în antreprenoriat, să vezi cum gândesc, cum au acționat la început, ce i-a motivat și să tragi învățămintele de rigoare.

Asa că, și acum citez:

“Toamna aceasta e momentul să te reinventezi. Descoperă-ţi potenţialul antreprenorial şi învaţă de la cei mai buni cum să îţi transformi ideile în afaceri de succes participând la şcoala de antreprenoriat Start Me Up, proiect Akcees care se va desfăşura în perioada 14 – 20 septembrie la Pensiunea Speranţa din Predeal! Înscrie-te acum completând formularul disponibil online aici”

Și acum să răspund și întrebării din brief. Ce crezi tu că înseamnă să te reinventezi în antreprenoriat? De când am terminat facultatea, am lucrat numai “la patron”. Am avut extrem de multe lucruri de caștigat dar în aceeași măsura și de pierdut. Am dat mai sus definiția antreprenorului pentru a face diferența între antreprenor și patron.

A te reinventa în antreprenoriat înseamnă pentru mine șansa de a da ideei tale conturul necesar pentru a putea fi pusă în practica, șansa de a o vedea cum crește, șansa de a avea rezultate vizibile și de ce nu, mândria pe care o simți atunci când vezi că ceva ce ai gândit tu, e adoptat și privit cu ochi buni de alți oameni.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.