Ori de cate ori iti este foame te indrepti spre frigider in cautarea unei mancarii ramase. Mancarea pe care o poti reincalzi la microunde iti va potoli foamnea, dar, sunt unele preparate care isi pierd nutrientii atunci cand sunt reincalzite.
Vitaminele B si C sunt sensibile la caldura iar daca reincalzesti alimentele care le contin se vor pierde.
Alimentele care isi pierd nutrientii atunci cand sunt reincalzite
Broccoli
Studiile realizate de-a lungul timpului au demonstrat ca broccoli contine doar 132 mg de vitamina C iar asta inseamna ca acest produs isi va pierde vitamina atunci cand este reincalzit. Legumele verzi mai pierd si acid folic atunci cand sunt reincalzite. Acidul folic ajuta organismul sa formeze celule rosii sanatoase si reduce aparitia riscurilor in sarcina. Atunci cand broccoli este reincalzit toate vitaminele sale sunt pierdute.
Cartofi
Un cartof poate fi un produs delicios atunci cand este preparat dar reincalzit isi pierde aroma. Cartoful este bogat in vitamina C iar asta inseamna ca atunci cand este reincalzit isi pierde vitaminele.
O singura portie de cartofi ofera 27 mg de vitamina C iar asta inseamna ca iti ofera 45% din necesarul zilnic recomandat.
Oua reincalzite
Ouale fierte continua sa aiba un gust bun chiar si atunci cand sunt reincalzite dar cu siguranta isi pierd valorile nutritionale. In urma reincalzirii lor se va reduce activitatea antioxidantilor indiferent de metoda in care sunt preparate, fie la cuptor fie fierti.
Uleiurile vegetale
Uleiurile vegetale sunt foarte important pentru sanatate. Uleiurile precum cel de masline, uleiul de avocado, uleiul de soia dar si multe altele contin acizi grasi nesaturati care atunci cand sunt expusi caldurii si racirii de prea mult ori incep sa formeze diferite legaturi care cresc inflamatiile in organism si care pot duce la aparitia bolilor cardiovasculare.
Pestele
Daca vrei sa mananci peste pentru a combate anemia sau deficitul de vitamina B6 trebuie sa iei in calcul ca acesta contine piridoxina care este folosita pentru tratarea mai multor tipuri de anemie. Aceasta vitamina este sensibila la caldura iar cand peste este reincalzit aceasta se pierde.
Legumele bogate in nitrati
Morcovii, sfecla si verdeturile sunt bogate in nitrati care sunt substante atat beneficie cat si daunatoare sanatatii noastre. Atunci cand reincalzesti produsele bogate in nitrati temperaturile crescute le fac sa fie cancerigene. Acesta este motivul pentru care legumele bogate in nitrati ar trebui sa fie consumate in stare cruda sau la o temperatura medie.
Daca vrei sa ai parte de sanatate atunci trebuie sa stii ce alimente sa consumi. Cu cat ai mai multa grija de sanatatea ta cu atat vei fi mai multumit de rezultat. A reincalzi unele alimente este destul de periculos si trebuie sa stii asta.
Toatele produsele mentionate mai sus sunt destul de sensibile atunci cand vine vorba despre reincalzire. Daca vrei sa te bucuri de ele cel mai bine este sa o faci atunci cand sunt calde sau sa nu le mai reincalzesti. Doar asa te vei putea bucura de toate vitaminele si mineralele lor.