Casă & Gradină

Alegerea perdelei de bucatarie tinand cont de functionalitate si de nevoi

Perdeaua trebuie sa aiba atat un rol din punct de vedere al utilitatii, cat si un rol estetic. Insa atunci cand vorbim despre bucatarie, functionalitatea perdelei si nevoile pe care trebuie sa le indeplineasca aceasta sunt mai importante decat aspectul estetic. Tocmai de aceea atunci cand urmeaza sa cumperi o noua perdea bucatarie trebuie sa te concentrezi asupra functionalitatii perdelei de bucatarie si asupra nevoilor pe care vrei sa le indeplineasca aceasta.

Aspecte privind functionalitatea perdelei de bucatarie

Atunci cand avem in vedere functionalitatea pe care o perdea trebuie sa o aiba in bucatarie ne referim la o serie de aspecte. Acestea vizeaza nivelul de transparenta al perdelei, intretinerea acesteia si gradul de rezistenta la foc.

In cele mai multe cazuri perdeaua din bucatarie are un rol decorativ si vine sa aduca un plus in privinta decorului din bucatarie. Insa in anumite cazuri este nevoie de o perdea pentru a oferi un plus de intimitate atunci cand locuitorii spatiului respectiv folosesc bucataria. Din punct de vedere al transparentei de cele mai multe ori perdeaua completeaza decorul bucatariei.

Modalitatea de intretinere a perdelei de bucatarie este un alt aspect legat de functionalitatea acestui accesoriu pentru fereastra. Ca urmare a faptului ca vaporii de grasime, fumul, aburul si stropii sunt mai mereu prezenti intr-o bucatarie unde se gateste frecvent, este important ca perdeaua sa fie rezistenta la pete si la grasime sau fum. In acelasi timp este important ca tesatura perdelei sa fie rezistenta la spalari frecvente si la o curatare in diferite modalitati.

Avand in vedere ca vorbim despre bucatarie, perdeaua pentru aceasta incapere trebuie sa prezinte o rezistenta cat mai mare la foc. Exista diferite modele de perdele bucatarie care sunt din fibre special tratate pentru a rezista la foc si pentru a se stinge in contact cu eventuale flacari.

Nevoile pe care trebuie sa le indeplineasca o perdea bucatarie

Dincolo de functionalitati, alegerea unei perdele pentru bucatarie trebuie sa tina cont si de nevoile tale cu privire la folosirea bucatariei. Pentru persoanele care gatesc frecvent trebuie sa alegi o perdea usor de curatat si usor de spalat la masina. Un alt aspect trebuie sa tina cont de utilitatea perdelei. Sunt situatii in care perdeaua nu este necesara pentru bucatarie. Astfel de situatii sunt acelea in care nu trebuie sa te protejezi de razele puternice ale soarelui sau de privirile indiscrete ale vecinilor.

Daca in schimb soarele lumineaza puternic in bucatarie, atunci se recomanda folosirea unui astfel de accesoriu. Tot la fel, daca bucataria are orientare spre strada sau spre vecini, atunci se recomanda sa folosesti perdeaua inclusiv pentru bucatarie.

Cu toate ca putina lume se concentreaza foarte mult pe diferite aspecte atunci cand vine vorba despre alegerea unei perdele pentru bucatarie, trebuie spus ca aceasta are rolurile sale bine definite. In consecinta atunci cand acorzi putin timp pentru a alege cea mai buna perdea bucatarie, vei putea sa te bucuri de mai mult confort in bucatarie, dar si de un aspect mai placut al acestei incaperi.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.