Gadgeturi

Cum descoperi cele mai bune frigidere

cel mai bun frigider

Am discutat deja despre electrocasnicele încorporabile și de ce să le alegi, apoi am vorbit și despre ce tip de espressor ar trebui să îți cumperi. A venit timpul să dezbatem puțin tema frigiderelor. O să încep prin a aduna la un loc câteva lucruri de care trebuie să ții cont când vrei să afli care sunt cele mai bune frigidere.

Doar azi, ai de la eMAG frigidere la preturi reduse – poti cumpara de aici!

Clasa energetică este cea mai importantă

De ce? Pentru că dacă vei alege un frigider clasa A sau A+, nu doar că vei folosi mai puțină energie, dar vei salva și bani pe termen lung. ”Clasa energetică” arată eficiența frigiderului din punctul de vedere al consumului de energie. Deși există clase de la G (consum mare) până la A (consum mic), ține cont că noi recomandă Clasa A+ pentru că aceasta consumă cu 25% mai puțină energie decât un frigider Clasa A și cu 40%! mai puțin față de clasa B.

Controlul electronic este obligatoriu

Atunci când frigiderul are funcția de ”control electronic”, vei putea regla temperatura prin tastarea directă a temperaturii pe care o dorești. Specialiștii recomandă o temperatură într -20 și -18 grade Celsius pentru congelator și o temperatură între 4 și 6 grade Celsius pentru frigider.

Ține cont ca atunci când ai frigiderul mai plin, temperatura trebuie setată să fie mai scăzută. Altfel, se va strica mâncarea, deși este în frigider.

pardoseală

Funcția ”Antibacteria” ține departe mirosurile neplăcute

Această funcție este foarte importantă pentru tine și frigiderul tău, pentru că aceasta înseamnă că pereții interiori ai frigiderului și congelatorului au în compoziția lor ioni de argint. La ce ajută? Ei bine, aceștia nu lasă să se dezvolte bacterille care dau acel miros neplăcut frigiderului.

Vezi cele mai ieftine frigidere de pe eMag

Vezi cele mai vândute frigidere de pe eMag

Controlul mecanic este vintage, dar eficient

În cazul controlului mecanic, reglarea temperaturii se face cu ajutorul unei rotițe. Prin rotirea respectivei rotițe se poate seta temperatura aparatului: pentru temperatura cea mai înaltă este nivelul 1, iar nivelul maxim este pentru temperatura cea mai scăzută. Se recomandă nivelul mediu.

Clasa de climatizare este și ea importantă

Limitele de temperatură ale mediului ambiant pentru combina frigorifică sunt exprimate prin clasele de climatizare. Aceastea sunt următoarele: SN (de la 10 la 32 grade Celsius), N (de la 16 la 32 grade Celsius), ST (de la 18 la 38 grade Celsius) şi T (de la 18 la 43 grade Celsius).

Un motor sau două motoare?

Dacă mă întrebați pe mine, cele mai bune frigidere au 2 motoare: unul pentru congelator și unul pentru frigider. Specialiștii în domeniu susțin că frigiderele care au 2 motoare sunt mai economice, mai eficiente și mai sigure. Desigur, există și modele de frigidere cu un singur compresor destul de puternic pentru ca frigiderul și congelatorul să funcționeze independent.

Dezghețare automată și înghețare rapidă

Orice gospodină știe că acestea sunt 2 funcții vitale. Dezghețarea automată este doar pentru frigider, iar înghețarea rapidă este perfectă pentru când combina frigorifică este plină de alimente. După ce se atinge temperatura optimă, aparatul revine la setările inițiale.
Nu uita că pentru rămâne cele mai bune frigidere, trebuie să le dezgheți congelatorul manual de 2 ori pe an.

Vezi cele mai ieftine frigidere de pe eMag

Vezi cele mai vândute frigidere de pe eMag

Am zis că vă voi povesti despre 7 lucruri pe care trebuie să le știți despre frigidere înainte să vă avântați să cumpărați unul nu? Ei bine, mai am 3 bonusuri. 🙂

Funcția HOLIDAY vă face vacanța mai frumoasă

Ce face această funcție? Reduce temperatura și funcționarea combinei frigorifice la minimum. Când este utilă această funcție? Când sunteți plecați învacanță, desigur. Doar de aceea se numește funcția HOLIDAY. Dacă activați această funcție, nu depozitați alimente perisabile în frigider.

Cele mai bune frigidere au funcția No Frost

Dacă veți alege un frigider cu un astfel de tip de răcire, acesta nu va necesita dezghețare. Ceea ce vă va bucura enorm de mult. Mai puțină muncă, mai puțină bătaie de cap.

Există și combine frigorifice la care doar congelatorul este ”no frost”, iar frigiderul este cu răcire statică. Verificați cartea tehnică a aparatului pentru că producătorii menționează aceste detalii.

Compartimentarea este cheia organizării

Alege un frigider bine compartimentat. Aceasta te va ajuta să menții produsele din frigider în stare proaspătă. Fii atentă ca rafturile și suporturile să fie detașabile pentru că îțși vei mulțumi atunci când te vei apuca de curățenie generală… 🙂

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.