Carieră

Women of Romania

women of romania

Pe 11 martie a fost realizată o frumoasă manifestare pentru și cu femei antreprenor: Women of Romania. Evenimentul a fost găzduit de Impact Hub, un loc plin de culoare și organizatori minunați.

De la eșec la atingerea visului

Fiecare femeia antreprenor invitat a vorbit frumos, cu dăruire și a împărtășit din fricile de la început de drum, dar și satisfacția când au ajuns acolo unde și-au dorit. Este adevărat, nu la toată lumea drumul este direct. Pentru unii drumul a fost mai întâi despre cum să eșuezi, ca apoi să înveți depre ce ai nevoie cu adevărat și ce să faci tu, în situația în care te afli, cu resursele pe care le ai și pe care trebuie să le folosești în cel mai creativ mod, dar să ai mai ales curajul să faci ceva pentru visul tău.

Despre diferențe între sexe

S-a urmărit un aspect important. Diferențele dintre femei și bărbați. Dar s-a reconfirmat că aceste diferențe, nu sunt pentru o competiție, ci pentru a completa atuurile unii altora. Aceste diferențe trebuie sărbătorite.  În partea de bussines, colaborările femei-bărbați sunt cele mai frumoase. Un exemplu clar a fost dat de una dintre participantele la acest eveniment, ca invitat în sală. Tânăra antreprenoare a realizat o echipă minunată cu tatăl său, croitor de meserie.  Astfel că au îmbinat cunștiințele despre croitorie, deținute la un nivel profesionist de către tatăl său, cu noțiuni despre marketing și management, aplicate profesionist, de către tânăra antreprenoare.

Ce este curajul?

S-a vorbit despre CURAJ. S-a încercat să se dea o definiție a curajului. Însă curajul este diferit perceput de fiecare în parte. Rețeta nu există. Dar există atâtea persoane care au făcut ceva frumos pentru sufletul lor și al altor persoane.

Sistemul de valori

O relatare frumoasă am ascultat din partea doamnei Oana Marinescu, director fondator OMA Vision, care susține să te lupți pentru visul tău, să ai încredere în tine, chiar dacă sunt oameni care nu te susțin. Este important ca lucrurile pe care le faci să aibă coerență cu valorile tale. Este important să spui nu răspicat sau să nu te duci într-o zonă de compromis dacă lucrurile nu corespund valorilor tale etice și profesionale. Curajul, în viziunea doamnei Oana Marinescu, este despre a-ți respecta valorile, o formă de asumare a propriei vieți și o asumare a ceea ce nu trăiești sau nu ai. Este abosolut necesar să nu ai parte de niște proiecte, dacă asta ar însemna să abdici de la valorile pe care le ai.

Susținerea de către partener

Anca Georgescu-Aladgem susține că succesul său se datorează susținerii primite din partea soțului său și a echilibrului pe care l-a găsit în el. „Dacă nu era el să aibă curajul să vină cu mine într-o țară străină, dispus să facă față, să renunțe la jobul său, pentru a mă putea dezvolta, astăzi nu săteam în fața dumneavoastră ca să vă povestesc despre ce chestii curajoase am facut eu.”

Ai curajul să faci schimbări

Dacă nu vei trece de etapa în care să vrei să faci ceva pentru visul tău, vei rămâne mereu în același loc.  Doamna Oana Craioveanu, co-fondator ImpactHub București a vorbit despre teama de a lăsa acele lucruri faine pe care deja le ai și parcă nu ai vrea să le lași în urmă. Dumneaei a renunțat la un job foarte bine plătit pentru a-și urma visul. Acela de a-ți porni propria afacere. Astfel a apărut ImpactHub. Iar despre ImpactHub, Oana Craioveanu spune că este o îmbinare de cunoștiinte și intrumente din lumea bussines, dar care s-a vrut să reprezinte o „inspirație și un alt fel de resurse pentru oamenii care vor să-și pornească afacerile”. Dar schimbările trebuie făcute pe bază de valori, mai ales când nu te mai simți în rezonanță cu ceea ce faci.

Vlad Craioveanu, CEO Impact Hub Bucharest, a declarat despre aceste eveniment:

”Prin Women of Romania ne propunem să recunoaștem rolul și contribuția femeilor în antreprenoriat, să creăm un context favorabil de prezentare a succesului feminin cu scopul de a inspira și încuraja femeile din România să-și creeze propriul drum către performanță, indiferent de domeniu”.

Să fii antreprenor, să ai succes pe cont propriu necesită muncă, dăruire, dorința de a avea ceva al tău, dorința de a vrea să faci schimbări în viața ta, curajul de a face schimbările din viața ta. Iar dacă ceea ce îți dorești să ai nu își găsește utilitate și pentru alții, atunci nu este vorba de succes.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.