Pe timpul verii nu este tocmai indicat să te apuci să coci ceva. Mai ales dacă procedura se desfăşoară într-o bucătărie de apartament la bloc. Nu cred că este nevoie să vă povestesc despre sauna pe care poți să o deschizi dacă vrei să faci o friptură la cuptor sau cine știe ce altă rețetă la cuptor.
Dar, cum plictiseala a ajuns prin preajma lui fiu-miu şi a văzut la desene animate un personaj făcând pâine, şi-a dorit să facă şi el. O idee bună, doar dacă nu ar fi fost atât de cald azi afară. 😛
Cum nu mai făcusem până acum pâine, am zis să încerc mai întâi nişte chifle. Cu susan, pentru că acelea le plac lor, aşa am făcut.
Ingrediente pentru 4 chifle
- 0,5 kg de făină
- 1/2 cub de drojdie
- 1 cană de apă caldă
- 1 lingură de ulei
- sare
Cum prepar chiflele?
Mai întâi faci maiaua.În cana de apă caldă, pui drojdia şi amesteci până se dizolvă. Cerni un pic de făină deasupra şi cam după 20 de minute, ar trebui să fi făcut o crustă deasupra.
Apoi amesteci toate ingredientele. Dar le amesteci bine, ca să se infiltreze bine uleiul în aluat. Împarți aluatul în patru şi se formează mingi de aluat. Repartizezi în boluri tapetate cu făină şi lași la dospit, într-un loc cald, minim 2 ore, sau până aluatul îşi dublează mărimea.
Pui chiflele pe o tavă cu hârtie de copt, ungi cu un pic de apă partea de sus şi presari pe deasupra seminţe de susan. Le pui la cuptor 40-50 de minute, apoi te abţii de la devorat produsul cald.
După ce se răcesc, te poți bucura singură sau alături de cei dragi de pâinicile delicioase pe care le-ai făcut cu drag.
Dacă intri AICI, vei descoperi o recomandare de servire pentru aceste chifle. Poftă bună! 🙂