Culinar

Placinta de mere

Placinta de mere

Cu o placinta de mere nu vei da gres niciodata. Daca ai in vizita cateva persoane atunci poti realiza acest minunat desert. Placinta de mere este cu adevarat un desert care impresioneaza inca de la prima gustare.

INGREDIENTE

Pentru blaturi

500 de grame de faina;

200 de grame de unt moale sau de untura;

100 de grame de smantana;

1 ou;

150 de grame de zahar;

2 fiole zahar vanilat;

10 grame de praf de copt;

1 varf de cutit de sare;

Pentru umplutura

1, 5 kg mere;

3 linguri zahar;

1 lingurita cu varf scortisoara pudra;

Mod de preparare

Placinta cu mere este desertul copilariei pentru foarte multi dintre noi. Este un preparat care se realizeaza cu un minim de effort si nu implica costuri prea mari. Placinta cu mere este simpla, aromata si gustoasa. Este o prajitura pe care o poti face acasa fara sa petreci prea mult timp in bucatarie.

Aceasta reteta este una traditionala si nu implica prea mult efort din partea ta.

Cum se prepara umplutura pentru placinta cu mere

Pentru a face umplutura placintei cu mere este necesar sa speli merele, sa le dai pe razatoarea mare. Poti pune merele la calit intr-un vas care nu lipeste cu 3-5 linguri de zahar. Mai poti adauga si scortisoara dupa 5 minute. Poti amesteca ocazional pana cand se evapora zeama si le poti da de pe foc si le poti lasa la racit.

Cum se prepara aluatul pentru placinta cu mere

Intr-un castron mare poti freca untul cu zaharul. Poti adauga esenta de vanilie si oul si pot bate totul usor pana cand obtii un rezultat cremos. Poti pune si smantana si poti amesteca pana cand totul se omogenizeaza.

Separat poti pregati aluatul pentru placinta cu mere. Poti combina faina cu sarea si cu praful de copt dupa care poti adauga totul peste amestecul cremos de mai sus. Poti amesteca totul cu o lingura de lemn. Atunci cand aluatul care se formeaza se intareste poti framanta cu mana.

In momentul in care aluatul nu mai este lipicios poti sa il imparti in 2 bile egale. Presara putin fain ape masa si poti intinde cu facaletul una din cele 2 bile. Pune prima foaie in tava dupa care poti aseza umplutura deasupra.

Intinde si a doua bila de aluat si acopera cu ea umplutura din tava. Poti da totul la cuptorul preincalzit timp de 30-35 de minute pana cand vei observa ca s-a copt aluatul.

Poti scoate prajitura din cuptor si o poti lasa la racit. Poti presara zahar de pudra peste placinta pentru a fi mai gustoasa si o poti portiona pentru ca persoanele invitate sa se poata bucura de preparatul inedit.

Placinta cu mere este un desert pe care il poti consuma in orice moment. Este un desert ideal atat pentru zilele toride de vara cat si in timpul iernii. Il poti pregati cu cea mai mare usurinta iar rezultatul final va fi unul care va cuceri chiar si pe cea mai pretentioasa persoana.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.