În fapt această rețetă conține ceva mai multe ingrediente, dar nu încăpeau toate în titlu. Acest aperitiv nu e deloc complicat, dar cât se poate de impresionant, mai ales dacă cei dragi nu te știu de bucătăreasă/gospodină.
Ingrediente
- O baghetă tăiată felii
- Ulei de măsline
- 450g ceapă roșie
- 250g sfeclă din borcan
- O lingură zahăr
- O lingură oțet sau suc de la sfeclă
- Rozmarin mărunțit
- Cremă de brânză
- Sare și piper
Cum se prepară
Taie bagheta felii, așează-le pe tava de cuptor, ungele cu ulei de măsline și presară cu rozmarin. În timp ce acestea se rumenesc binișor, taie ceapa felii subțiri și sfecla în cubulețe (dacă nu e deja). Încinge apoi o lingura de ulei de măsline într-o tigaie mare și pune ceapa la călit/înăbușit. Pune un capac și lasă-o pe foc, amestecând din când în când, vreme de 15min. Nu uita de pâinici. După ce s-a înmuiat ceapa adaugă oțetul, zahărul și sfecla și mai lasă-le, fără capac, încă 10min pe foc. Sare și piper după gust. După ce s-au răcit pâinicile, unge-le cu cremă de brânză și pune amestecul de ceapă peste.
Asta a fost tot. Deloc greu. Iată produsul final: